- Home
- Economic
- (18.05.2021, 03:54)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai poluante 5 ţări ale lumii sunt şi cele mai bogate. Europa stă bine la emisiile de carbon
- Concluzia studiului: ţările cu populaţie numeroasă produc cel mai mult ”deranj”.
- India ocupă locul 3, după China şi după Statele Unite ale Americii.
- Japonia este ţara cea mai preocupată să reducă emisiile poluante.
2144 afișări

Cele mai poluante 5 ţări ale lumii sunt şi cele mai bogate
Emisiile de dioxid de carbon sunt principalul motor al schimbărilor climatice, dar nu este singura sursă negativă. Există şi alte gaze cu efect de seră. Deşi sunt greu de calculat toate emisiile de gaze cu efect de seră, datele privind emisiile de dioxid de carbon oferă o modalitate mai simplă de a înţelege pericolele. Lista primelor 5 ţări cu cele mai mari emisii de dioxid de carbon din lume foloseşte cele mai recente date (2019) ale Global Carbon Project plus analiza OurWorldData.org. Germania, ţară puternic industrializată, socotită ”motorul” Europei, nu apare în top. În schimb, ierarhia conţine ţări cu populaţii numeroase.
China - 10,17 miliarde de tone
China este de departe capul emisiilor globale de carbon, populaţia sa este, de asemenea, foarte mare. Numărul pe cap de locuitor este sub cel al multor alte ţări (există aproximativ 50 de ţări cu emisii de carbon pe capital mai mari). De asemenea, merită luat în considerare faptul că ţara asiatică produce şi livrează mai multe produse care sunt utilizate de restul lumii. Emisiile Chinei provin în principal de la numeroasele centrale electrice de ardere a cărbunelui, care îşi alimentează fabricile şi furnizează electricitate caselor oamenilor şi industriilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Tornadă uriașă cu trombă de apă a fost observată făcând ravagii în mare. Fenomenul meteo a fost filmat
-
Premierul Nicolae Ciucă dă semnalul pentru remaniere: Se face când nu se îndeplinesc sarcinile
-
Ministrul ucrainean de Externe: Directorul AIEA vrea să meargă în inspecţie la Centrala Zaporojie
-
Războiul din Ucraina, ziua 176. Întâlnire între Zelenski, Erdogan şi Guterres la Lviv. Liderul ucrainean cere securizarea centralei Zaporojie. Armata ucraineană obţine noi victorii în teritoriile ocupate. Ruşii bombardează Harkov
Statele Unite - 5,28 miliarde de tone
În ceea ce priveşte utilizarea pe cap de locuitor a CO2, SUA se află pe locul 12, dar având o populaţie mai mare în comparaţie cu alte ţări, este printre ”sursele” principale. Statistica indică faptul că SUA au un impact mare asupra schimbărilor climatice, în comparaţie cu multe alte ţări.
India - 2,62 miliarde de tone
India se află în fruntea acestei liste datorită populaţiei sale numeroase, la fel ca şi China, deşi utilizarea pe cap de locuitor este mai mică decât în multe alte ţări. ”Contribuţia” Indiei la CO2 în comparaţie cu Statele Unite a crescut doar în ultimii 30 de ani.
Rusia - 1,68 miliarde de tone
Rusia este o ţară mare care foloseşte un amestec de petrol, cărbune şi gaz pentru a genera electricitate, în principal pentru a încălzi casele oamenilor şi pentru a-şi satisface industria. Există şi alte surse de emisii de CO2. Acestea provin din forarea petrolului şi a gazului şi, de asemenea, a conductelor cu scurgeri care transportă combustibili. Ţara şi-a redus dependenţa de cărbune şi petrol şi şi-a intensificat utilizarea gazelor naturale încă din anii '90.
Japonia - 1,11 miliarde de tone
Emisiile de carbon din Japonia începând cu 2013 au avut o tendinţă descendentă remarcabilă, scăzând în 2013 de la 1,31 miliarde de tone de CO2 la 1,11 miliarde de tone în 2019. Emisiile provin în principal din utilizarea directă a combustibililor pentru populaţia aglomerată şi concentrată în oraşe şi pentru unele fabrici. Asta Japonia este o naţiune insulară, importă şi mult din alte ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:31
Noul director OPEC dă vina pe politicieni pentru creşterea preţului petrolului şi gazelor naturale
-
astăzi, 19:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 176. Întâlnire între Zelenski, Erdogan şi Guterres la Lviv. Liderul ucrainean cere securizarea centralei Zaporojie. Armata ucraineană obţine noi victorii în teritoriile ocupate. Ruşii bombardează Harkov