Comisie mixtă economică româno-poloneză privind exporturile celor două ţări în Asia

Premierul Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Soloneţul Nou, după discuţiile cu premierul polonez, că s-a convenit organizarea comisiei mixte economice româno-poloneze, care să pregătească proiecte privind exporturile celor două ţări în Asia.

491 afișări
Imaginea articolului Comisie mixtă economică româno-poloneză privind exporturile celor două ţări în Asia

Comisie mixtă economică româno-poloneză privind exporturile celor două ţări în Asia (Imagine: Facebook)

Cioloş a afirmat că, în cadrul prânzului de lucru cu Beata Szydło, s-a discutat cu precădere despre cooperarea bilaterală, atât România, cât şi Polonia având interese în ceea ce priveşte exporturile în zona asiatică.

„Am convenit să lucrăm împreună şi pe proiecte care să ne ajute să mergem din punct de vedere comercial cu exporturile spre zona asiatică şi euro-asiatică. Atât România, cât şi Polonia au interese în această zonă şi, chiar cu fonduri europene, putem pregăti câteva proiecte în comun şi am convenit ca, în perioada următoare, să organizăm o întâlnire a comisiei mixte economice româno-poloneze”, a declarat Cioloş.

De asemenea, cei doi premieri au vorbit despre proiecte care să înceapă să consolideze axa europeană nord-sud.

„Până acum, s-a investit mult şi sunt proiecte europene pentru legătura europeană est-vest. Pe proiectele transfrontaliere, sunt ceva mijloace financiare pentru a începe să construim interconectări şi la nivel de transport rutier şi transport energetic între România şi Ucraina şi, mai apoi, Polonia. Împreună cu Polonia, vom milita pentru ca, în anii următori, să putem obţinem fonduri europene şi pentru a concentra resursa pe această axă nord-sud, care să nu ocolească nici ţările vecine Uniunii Europene, Ucraina şi, evident, Republica Moldova”, a mai spus Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici