Video CONFERINŢA MEDIAFAX: Teodorovici - Absorbţia pe cadrul financiar actual va fi de 80% în 2015. Pe următorul cadru vrem 100% - VIDEO

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Conferinţa MEDIAFAX Talks About SMEs, că România îşi propune ca, anul viitor, să ajungă la o rată de absorbţie de 80% pe întregul cadru financiar 2007-2013, iar pentru exerciţiul următor (2014-2020) ţinta este de 100%.

146 afișări

"Anul acesta, vom face mai mult de 3,5 miliarde de euro facturi, cum am făcut anul trecut. Asta înseamnă că, din nou, România nu va pierde niciun euro, din nou România va fi pe primul loc în Europa la ce înseamnă rambursări de sume către un stat membru, aşa cum a fost şi anul trecut şi anul viitor, în 2015, procentul la care noi ne vom duce cu absorbţia pe întreaga alocare financiară pe actualul cadru va fi de 80%", a declarat Eugen Teodorovici.

Pentru următorul cadru financiar, ministrul Fondurilor Europene a susţinut că România se va bate "de la egal la egal cu toate celelalte state, care astăzi sunt fruntaşe în Europa, şi ţinta este, categoric, una de 100%".

Potrivit ministrului Teodorovici, pe actualul cadru financiar vor mai fi lansate la POSDRU şi la Competitivitate, până la sfârşitul lunii iunie, call-uri noi.

"Vom lansa până la final de iunie un nou call pe Capital Uman, deci pe POSDRU, cu o valoare destul de mare şi vrem să ne îndreptăm foarte mult şi către zona rurală, acolo unde să deschidem întreprinderi sociale, cu impunerea unui număr minim de locuri de muncă, care să fie create pe diferite afaceri ce pot fi dezvoltate la nivel local", a spus ministrul Fondurilor Europene, precizând că, în acest fel, se încearcă păstrarea oamenilor în zona rurală, "să nu mai vină către oraşe din ce în ce mai mulţi".

În prezent, rata de absorbţie a României pe fonduri structurale şi de coeziune este de 35,36%.

Ministrul Delegat pentru IMM-uri şi Turism, Florin Nicolae Jianu, şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, participă, vineri, la conferinţa „Mediafax Talks about SME’s” - ediţia a VIII-a. La conferinţa organizată de Agenţia de presă Mediafax mai sunt prezenţi: Cătălin Creţu – Director Regional Visa Europe România şi Croaţia; Florin Dănescu – Preşedinte Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor; Cosmin Călin – Director Executiv Unitatea Corporaţii - Banca Românească, Gabriela Matei – Director Comercial Microsoft România şi reprezentanţi ai IMM-urilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici