- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.06.2023, 10:57)
- Roxana Rosu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum a variat consumul de energie electrică în prima parte a anului
Consumul final de energie electrică s-a redus în primele patru luni din 2023 cu 7,7% faţă de perioada similară din 2022, în condiţiile în care consumul din economie a scăzut cu 5,4%, iluminatul public cu 16,3%, iar consumul populaţiei cu 13,8%, arată datele INS publicate joi.
190 afișări

Cum a variat consumul de energie electrică în prima parte a anului
În acelaşi timp, exportul de energie electrică al României aproape s-a dublat (+216%) faţă de ianuarie-aprilie 2022, la 4,37mld. kWh.
În ceea ce priveşte producţia de energie electrică, aceasta s-a majorat în primele patru luni din an cu 7%, singurul segment în creştere fiind producţia din hidrocentrale, care a urcat cu 45%.
Celelalte surse de producţie au fost însă în scădere.
Producţia din termocentrale s-a diminuat cu 8%, cea din centralele nuclearo-electrice cu 0,6%, centralele electrice fotovoltaice au generat cu 15% mai puţină energie electrică, iar cele eoliene cu 3,4%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Analiză: Cum arată profilul psihocultural al României la 105 ani de la Marea Unire. Două schimbări majore înregistrate între 2015 și 2023
-
Război Israel - Hamas. Hamas revendică responsabilitatea pentru atacul armat din staţia de autobuz de la Ierusalim / Alţi doi ostatici israelieni au fost eliberaţi de Hamas
-
România începe azi implementarea Sistemului Garanţie-Returnare. Orice cumpărător va plăti o garanţie de 50 de bani atunci când va achiziţiona o băutură îmbuteliată pe care o va recupera la returanarea ambalajului
-
Rafila: De vineri, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin
De asemenea, importurile de energie electrică ale României s-au diminuat cu aproape 20%.
În total, resursele de energie electrică au fost de 23021,3 milioane kWh, în creştere cu 865 milioane kWh (3,9%) faţă de perioada corespunzătoare a anului 2022.
În paralel, resursele de energie primară au crescut cu 0,1% şi au totalizat au totalizat 10710,4 mii tone echivalent petrrol (tep) (Combustibil convenţional cu puterea calorifică de 10000 Kcal/Kg.)
Producţia internă s-a majorat cu 3,6%, iar importul a fost în scădere cu 4,3%.
Producţia de petrol s-a redus cu 3,4%, în timp ce importurile au crescut cu 28%. În cazul cărbunelui, producţia a scăzut cu aproape 8%, iar importurile cu 60%.
La gaze naturale, producţia a crescut în perioada ianuarie-aprilie cu 7%, iar importurile s-au redus cu 45%, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe