Donald Trump: Amazon foloseşte serviciile poştare americane pe post de „băiat de livrări”

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a lansat joi pe Twitter un atac la adresa Amazon, spunând că gigantul retailer „plăteşte foarte puţine sau chiar deloc” taxe locale sau statale, relatează BBC.

3029 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Amazon foloseşte serviciile poştare americane pe post de „băiat de livrări”

Donald Trump: Amazon foloseşte serviciile poştare americane pe post de „băiat de livrări”

„Mi-am exprimat preocupările privind Amazon cu mult înainte de alegeri. Spre deosebire de alţi retaileri, aceştia plătesc impozite mici sau chiar deloc guvernelor de stat şi locale, folosesc sistemul nostru poştal ca băiat de livrări (provocând pierderi extraordinare pentru SUA) şi scot sute de retaileri de pe piaţă”, a precizat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter.

Cotaţia Amazon a scăzut puternic în ultimele zile, generând pierderi de peste 53 de miliarde de dolari, după ce jurnalistul Jonathan Swan a relatat că preşedintele Donald Trump ar fi discutat în privat despre schimbarea tratamentului fiscal al firmei, pentru a ajuta întreprinderile mici.

Valoarea acţiunilor companiei Amazon a avut, la un moment dat în cursul zilei de miercuri, o scădere de până la 7,4%, până la nivelul de 1.386,17 dolari, grupul de retail online ajungând la valoarea de piaţă de circa 681 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 53,6 miliarde de dolari, relatează agenţia Reuters. Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată de Amazon din 29 ianuarie 2016 până în prezent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici