Video Economiştii reacţionează dur: Planul lui Cercel poate distruge generaţii întregi. România va intra într-o criză din care nu va ieşi nici zece ani de acum înainte

  • Planul propus de Streinu Cercel poate distruge pe termen neliminat România, spune profesorul Mircea Coşea
  • Blocarea bătrânilor înseamnă blocarea economiei ţării, spune fostul ministru
  • Nicio măsură luată de Guvern nu relansează economia, ci ajută doar la supravieţuirea României
7748 afișări

Proiectul propus de doctorul Streinu Cercel e o ameninţare pentru generaţia ta. România s-ar putea prăbuşi într-o criză pe care nu a mai traversat-o niciodată. Ar putea fi distruse întregi categorii socio-profesionale, spune Mircea Coşea, profesor şi fost ministru.

„România va intra într-o criză din care nu va ieşi nici zece ani de acum înainte. Această prelungire a stării de arestare a populaţiei înseamnă, de fapt, distrugerea pe termen neliminat a economiei româneşti”, spune Mircea Coşea, economist.

Potrivit economistului, bătrânii reprezintă o parte importantă a structurilor sociale, iar blocarea acestora înseamnă blocarea activităţii economice.

„E cazul să ne gândim puţin şi la economie. Aşa cum fac cehii, aşa cum au început să facă spaniolii, cum au început să facă chiar italienii, cât de amărâţi au fost. Să se uite la planurile de relansare ale lui Macron, să se uite la ceea ce face Trump”, mai adaugă acesta. 

Coşea spune despre ajutorul şomajului tehnic că nu este o măsură aplicabilă, băncile nu prelungesc ratele şi nu există infuzie de capital în economie.

„Distrugem o generaţie. Generaţia care acum este blocată şi nu învaţă, care încheie anul şcolar pe jumătate sau deloc, intră într-un ciclu economic imperfect şi nepregătiţi. Totul începe să se dărâme. Începem să vedem foarte clar o apocalipsă”, explică Mircea Coşea.

În proiectul propus de Adrian Streinu Cercel apare o nouă categorie de risc şi anume persoanele cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani. Conform proiectului, bătrânii ar trebui să mai stea izolaţi încă 12 săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici