Germania solicită o reglementare globală a industriei criptomonedelor

Autoritatea germană de reglementare a pieţei financiare a solicitat reglementarea globală a industriei criptomonedelor pentru a proteja consumatorii, a preveni spălarea de bani şi a menţine stabilitatea financiară, scrie Reuters.

1849 afișări
Imaginea articolului Germania solicită o reglementare globală a industriei criptomonedelor

Mark Branson, preşedintele autorităţii BaFin, a declarat că o abordare lipsită de intervenţii, care "ar lăsa industria să se dezvolte ca un loc de joacă pentru adulţi", este o tactică greşită.

"Am văzut lumea autoreglementată. Nu va funcţiona", a declarat Branson jurnaliştilor, la Frankfurt.

Branson vorbea la câteva ore după ce procurorii americani l-au acuzat pe Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei de criptomonede FTX, că a deturnat miliarde de dolari şi a încălcat legile privind campania electorală în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari fraude financiare din America.

Branson a declarat că o "primăvară criptografică" ar putea urma "iernii criptografice", dar că industria care va apărea va avea probabil mai multe legături cu finanţele tradiţionale, ceea ce va creşte şi mai mult nevoia de reglementare.

"Acum este momentul pentru o reglementare serioasă a criptomonedelor", a spus el. "Cel mai important aspect este că nu este nevoie doar de o soluţie europeană. Este nevoie de o soluţie la nivel mondial."

Uniunea Europeană a lucrat la un nou regulament privind pieţele de active criptografice (MiCA) despre care unii, inclusiv preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, spun că ar trebui extins.

Branson a părut sceptic în trecut în privinţa acestui sector. Luna trecută, el a declarat într-un interviu pe site-ul BCE că "nu toate modelele de afaceri criptografice sunt serioase". "Valurile de inovaţie, după cum ştim, aduc cu ele şi profitori şi escroci", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici