Google nu va mai putea folosi în SUA controversata manevră „Double Irish, Dutch sandwich” pentru evitarea plăţii taxelor

Compania-mamă a Google, Alphabet Inc., nu va mai putea folosi din acest an aşa-numita manevră de înregistrare a proprietăţii intelectuale "Double Irish, Dutch sandwich" care îi permitea să evite plata taxelor în Statele Unite, transmite miercuri CNBC.

1929 afișări
Imaginea articolului Google nu va mai putea folosi în SUA controversata manevră „Double Irish, Dutch sandwich” pentru evitarea plăţii taxelor

Google nu va mai putea folosi în SUA controversata manevră „Double Irish, Dutch sandwich” pentru evitarea plăţii taxelor

Un purtător de cuvânt al Google a confirmat marţi că nu va mai folosită structura de licenţiere, spunând că acesta era totuşi în conformitate cu regulile internaţionale. Decizia vine după schimbarea codului fiscal SUA din 2017.

Dosarele de taxe ale Google din Olanda arată că în 2018 Google a mutat 21,8 miliarde de euro prin intermediul holdingului din Olanda în Insulele Bermude. În anul 2017 Google a mutat 19,9 miliarde în Bermude. Google a promis anterior că vor înceta aceste practici în 2020.

„Nu a fost confirmată încă, de către conducere, o dată precisă pentru finalizarea acestei practici de licenţiere, însă administratorii se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple la 31 decembrie 2019 sau în cursul anului 2020”, reiese din dosarele de taxe ale Google din Olanda.

„În consecinţa, cifra de afaceri şi cheltuielile aferente ale companiei, generate din activităţile de licenţiere vor înceta din acel moment”, potrivit Camerei de Comerţ din Olanda.

Google, la fel ca toate celelalte multinaţionale care profită de strategiile de minimalizare a taxelor, a declarat în permanenţă că îşi plăteşte toate taxele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
google,
bermude,
taxe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici