Grupul petrolier MOL îşi face sediu cât un mall, pe malul Dunării, la Budapesta

Grupul MOL anunţă, într-un comunicat transmis luni, decizia de a-şi muta sediul până în 2021 în MOL Campus, care va deveni noul sediu central al companiei, cu o suprafaţă de 83.000 mp şi o înălţime de 120 de metri. Pentru comparaţie, mall-urile din România au suprafeţe mai mici de 50.000 mp.

333 afișări
Imaginea articolului Grupul petrolier MOL îşi face sediu cât un mall, pe malul Dunării, la Budapesta

Grupul petrolier MOL îşi face sediu cât un mall, pe malul Dunării, la Budapesta

„Proiectul, care include un turn de 120 de metri înălţime, va găzdui circa 2.500 de angajaţi şi va fi amplasat pe malul Dunării, în partea de sud a Budapestei, aproape de clădirea unde se află în prezent sediul central al Grupului. Designul reflectă liniile de dezvoltare incluse în Strategia 2030 care poziţionează Grupul MOL ca un vector al schimbării în regiunea Europei Centrale şi de Est. Totodată, MOL Campus va contribui la redefinirea experienţei pe care o au angajaţii la locul de muncă”, se arată în comunicatul producătorului de carburanţi.

„Noul sediu va fi un spaţiu de lucru inspiraţional pentru angajaţii MOL, dotat cu facilităţi moderne şi tehnologii de vârf, dar şi cu un design care ţine cont de cele mai noi tendinţe din arhitectură”, se mai arată în comunicat.

Proiectul va fi realizat de compania londoneză Foster + Partners, unul dintre cele mai renumite birouri de arhitectură din lume. Foster + Partners este cunoscut la nivel mondial pentru realizarea unor proiecte precum Apple Park din Cupertino, turnul Gherkin din Londra şi sediul central al Commerzbank din Frankfurt. Budapesta va fi al doilea oraş din Europa Centrală şi de Est care va găzdui o clădire proiectată de acest birou de arhitectură, alături de Metropolitan Office din Varşovia şi Varso Tower, aflat în prezent în construcţie. Partenerul din Ungaria al biroului londonez va fi FintaStudio.

Zsolt Hernádi, preşedinte şi CEO al Grupului MOL, a declarat: „În strategia noastră pentru 2030 ne-am propus să devenim prima opţiune pentru angajaţi, iar realizarea proiectului MOL Campus va contribui la atingerea acestui obiectiv. Prin acest proiect vom crea cel mai inovator spaţiu de lucru din Europa Centrală ceea ce ne va ajuta să atragem viitoarele talente. Va fi o plăcere să realizăm acest proiect”.

Iar Nigel Dancey, Senior Executive Partner la Foster + Partners, a spus: „Acesta va fi un proiect de referinţă din mai multe motive, nu numai pentru MOL, ci şi pentru Budapesta. Avem în faţa noastră o provocare unică pentru că trebuie să fim siguri că proiectul răspunde cerinţelor de ordin funcţional ale organizaţiei, se ridică la cele mai înalte standarde de sustenabilitate şi respectă patrimoniul istoric din care va face parte. Vedem cum mediul de lucru în general se schimbă, urmând o viziune care susţine colaborarea, astfel că am îmbinat două clădiri, un turn şi un podium, într-o singură structură, legătura fiind înlesnită de elemente naturale. În contextul în care turnul şi podiumul devin un singur element, sentimentul de conexiune caracterizează acest proiect, fiecare etaj fiind în legătură cu altul prin intermediul unor grădini”.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. În domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi, experienţa de peste 75 de ani a Grupului sprijină operaţiunile de producţie în 8 ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici