Ialomiţianu: România va avea acord de tip preventiv şi cu Comisia Europeană

Următorul acord pe care România îl va semna cu instituţiile financiare internaţionale va fi de tip preventiv atât cu Fondul Monetar Internaţional, cât şi cu Comisia Europeană, a declarat luni, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

18 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: România va avea acord de tip preventiv şi cu Comisia Europeană

Ialomiţianu: România va avea acord de tip preventiv şi cu Comisia Europeană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La întrebarea jurnaliştilor privind tipul de acord care va fi semnat cu Comisia Europeană, ministrul finanţelor a precizat de mai multe ori că următoarea înţelegere va fi preventivă, ca şi în cazul FMI

"Dacă România nu va putea să-şi acopere deficitul, sigur că va apela la aceste fonduri de la Comisie, dar nu este cazul", a adăugat Ialomiţianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici