Video Kelemen Hunor i-a cerut explicaţii şi argumente lui Liviu Dragnea pe modificările aduse Legii offshore

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a discutat, pe holurile Parlamentului, cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cerându-i acestuia explicaţii şi argumente în legătură cu Legea offshore. Conversaţia celor doi vine după ce deputaţii au votat, miercuri, retrimiterea pentru o săptămână a proiectul la Comisii.

577 afișări

"Am discutat despre Legea offshore şi i-am spus că avem nevoie de explicaţii, avem nevoie de argumente. Într-o săptămână se poate clarifica. Urmează discuţii. M-a întrebat (Liviu Dragnea -n.r.) ce s-a întâmplat şi i-am spus că vreau şi eu argumente, vreau cifre, nişte proiecţii pe termen lung, pentru că nu se poate, ieri la Senat a fost o variantă, astăzi este o altă variantă. De aceea am cerut retrimitere", a declarat Kelemen Hunor, miercuri la Parlament.

Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor.

„Este un subiect extrem de sensibil. Au fost schimbări în ultimele două săptămâni şi ar fi bine să înţelegem toate raţionamentele, cifrele, şi poate ar fi bine să amânăm o săptămână votul pe acest proiect de lege şi să ne aduncăm toţi liderii din Parlament şi poate ajungem la o decizie consensuală. Solicităm retrimiterea la comisii pentru o săptămână”, a spus Kelemen Hunor, la dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei.

Nemulţumiri asupra Legii offshore au avut şi cei de la ALDE, partenerul de guvernare al PSD. Astfe, liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, a declarat miercuri, în plen, că formaţiunea sa a fost de acord cu retrimiterea la comisii a legii offshore pentru ca Guvernul să îşi „asume foarte clar” orice modificare şi că ALDE nu vrea concesii pentru investitori, ci un dialog corect cu aceştia.

Deputaţii PSD au propus şi au adoptat, în şedinţa de marţi a Comisiilor comune de specialitate, schimbarea modului de impozitare a veniturilor suplimentare obţinute de investitori prin Legea offshore, prin votul dat marţi în comisiile reunite din Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici