Video La 22 de ani, Elizabeth ajută la relansarea economiei cu ajutorul agriculturii digitale

  • La doar 22 de ani, Elizabeth s-a lansat în domeniul agricol
  • Elizabeth adminstrează singură peste 40 de hectare de vie şi pomi fructiferi
  • Elizabeth crede că noile tehnologii o vor ajuta să cunoască succesul
1492 afișări

Elizabeth Darabonţ lucrează de când se ştie la ferma familiei din localitatea Biharia judeţul Bihor. Ferma este compusă din 3.000 de hectare de cultură mare, o fermă de animale şi 40 de hectare de vie. Elizabeth a absolvit Wine and Spirits Education Trust şi s-a pus pe treabă la ferma părinţilor

Ea spune că munca în agricultură este interesantă dacă ai viziune şi curaj. Elizabeth crede că în România foarte mulţi fermieri trăiesc în trecut şi acest lucru le aduce eşecul. A stat şase luni la Bruxelles pentru a învăţa totul despre agricultura modernă, finanţarea proiectelor şi protecţia mediului. Ea spune că în agricultură, mediul digital este la fel de important ca şi calitatea pământului. Prima finanţare pe care a câştigat-o a fost în valoare de 450.000 de euro pentru cultura de viţă de vie. Acum lucreză la un nou proiect pentru finaţarea cramei din care va scoate primul brand de vin şi pălincă al familiei Darabonţ.

Elizabeth Darabonţ: „Fan Europe dezvoltă soluţii inovatoare şi oferă membrilor şi partenerilor lor mai multe platforme pentru a-şi putea confrunta opiniile. Agricultura digitală înseamnă folosirea celor mai noi tehnologii în agricultură indiferent de cultură. La ce mă gândesc când spun tehnologii noi? Mă gândesc la programe care te ajută să optimizeţi producţia şi să creşti producţia fără a creşte impactul negativ pe care îl ai pe mediu”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici