Lira şi euro câştigă teren, dolarul scade în a treia sesiune după Brexit

Lira s-a apreciat marţi cu 0,4% în raport cu dolarul, în urma unor indicatori care arată că pierderile din primele două zile după referendumul pentru Brexit au fost excesive.

3497 afișări
Imaginea articolului Lira şi euro câştigă teren, dolarul scade în a treia sesiune după Brexit

Lira şi euro câştigă teren, dolarul scade în a treia sesiune după Brexit

Creşterea vine după ce ratingul Marii Britanii a fost retrogradat de S&P şi de Fitch.

Euro s-a apreciat cu 0,44% în raport cu dolarul, ajungând la 1,1074 dolari/euro.

Yenul s-a apreciat cu 0,1%, după ce a crescut cu 4% în ultimele două sesiuni. Indicele Bloomberg pentru dolar a scăzut cu 0,4%, după ce în ultimele două zile a crescut cu 2,7%.

Lira sterlină şi indicele Stoxx Europe 600 au reuşit să îşi revină după ce au scăzut cu până la 11% în ultimele două sesiuni de tranzacţionare.

"Cel mai probabil vom avea politici mai permisive decât înainte de vot", a spus Tim Schroders, manager de portofoliu la Pengana Capital, care supraveghează active de aproximativ 1,2 miliarde de dolari. "Putem presupune că votul britanicilor va avea o influenţă negativă în contextul economiei globale şi a creşterii economice. Cel mai probabil vom vedea păstrarea măsurilor de stimularea e conomiei, în lumina noilor incertitudini", a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici