Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast: Statul român nu susţine absolut deloc firmele locale în strategia ajutoarelor de stat

Producătorul român de materiale de construcţii AdePlast Ploieşti a criticat strategia guvernului de acordare a ajutoarelor de stat, considerând că favorizează companiile foarte mari, de afară şi nu susţine deloc firmele locale.

1345 afișări
Imaginea articolului Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast: Statul român nu susţine absolut deloc firmele locale în strategia ajutoarelor de stat

Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast: Statul român nu susţine absolut deloc firmele locale în strategia ajutoarelor de stat

„Ne-a lovit foarte puternic faptul că statul român le dă bani numai la străini sau dă bani la firme inexistente şi fără niciun fel de trecut. În mod sigur ne-a afectat şi a afectat mulţi români care vor să investească. Statul român susţine numai companii foarte mari, foarte puternice de afară, care ar putea singure să-şi desfăşoare investiţiile, nu susţine absolut deloc firmele româneşti“, susţine Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast.

Investiţia totală s-ar fi ridicat la 126 de milioane de lei, dintre care aproape jumătate ar fi reprezentat contribuţia statului pentru un proiect în Oradea, potrivit informaţiilor Ministerului de Finanţe.

„De acei bani depindea foarte mult proiectul, căutăm soluţii, căutăm alternativă de la fonduri de investiţii, purtăm discuţii cu băncile. Deocamdată nu putem să-l facem decât dacă găsim alte soluţii de finanţare“, mai spune Bărbuţ.

AdePlast a fost a şaptea companie respinsă din schema ajutoarelor de stat, cu 63 de puncte. Dacă s-ar fi realizat proiectul, ar fi creat în jur de 165 de noi locuri de muncă, potrivit lui Marcel Bărbuţ.

Compania operează în prezent trei fabrici, la Oradea, Roman şi Ploieşti. AdePlast a avut anul trecut 282 de angajaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici