Microsoft va investi până la 10% din profitul operaţional în motorul de căutare Bing

Microsoft vrea să investească până la 10% din profitul operaţional, timp de cel mult cinci ani, în dezvoltarea afacerii pe care o desfăşoară în domeniul căutării pe Internet, în condiţiile în care noul motor de căutare Bing este tot mai des folosit de navigatorii pe Web, potrivit CNNMoney.

18 afișări
Imaginea articolului Microsoft va investi până la 10% din profitul operaţional în motorul de căutare Bing

Microsoft va investi până la 10% din profitul operaţional în domeniul căutării pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Le-am spus acţionarilor că vrem să investim între 5% şi 10% din profitul operaţional al companiei timp de cel mult cinci ani în această afacere (a motoarelor de căutare pe Internet - n.r.) şi credem că investiţia va fi profitabilă", a declarat directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer.

Bing câştigă teren pe piaţa motoarelor de căutare, însă se află departe de marele rival, Google. Astfel, în perioada 8-12 iunie, 12,1% din cautările pe Internet din SUA au fost făcute prin intermediul produsului Microsoft, faţă de 11,3% în intervalul 1-5 iunie. Comparativ, în luna mai, 65% din căutări au fost efectuate utilizând Google.

"Nu poţi sări de la 8% la 80%. Trebuie să ai răbdare. Am investit în Xbox timp îndelungat, iar acum (consola de jocuri video - n.r.) ne aduce venituri serioase", a precizat Ballmer.

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit operaţional de 4,4 miliarde dolari, ceea ce face ca investiţiile în afacerile de căutare pe Internet să se cifreze la 1,8 miliarde dolari pe an.

Bing a fost lansat la începutul lunii iunie şi este doar unul din produsele prin care Microsoft va încerca să înlăture dominaţia Google în domeniul căutării şi publicităţii pe Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici