Mii de muncitori străini care lucrează în Arabia Saudită nu şi-au primit salariile de luni de zile

Guvernul a întârziat şi plăţile către contractori pentru a face faţă scăderii accelerate a preţului petrolului, în condiţiile în care autorităţile saudite au început reformele şi reducerile de cheltuieli .

2561 afișări
Imaginea articolului Mii de muncitori străini care lucrează în Arabia Saudită nu şi-au primit salariile de luni de zile

Mii de muncitori străini care lucrează în Arabia Saudită nu şi-au primit salariile de luni de zile (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Măsurile de austeritate afectează nu doar bugetarii, ci şi companiile private, care de decenii s-au bazat pe susţinerea guvernului.

Printre cei mai afectaţi de aceste măsuri sunt muncitorii străini care lucrează în Arabia Saudită în sectorul construcţiilor, unde salariile sunt mici iar condiţiile de lucru erau deja dificile.

Întâi muncitorii nu şi-au mai primit salariile, iar apoi nu a mai fost nimic de lucru. Pentru un timp, nici nu au avut mâncare în barăcile unde locuiesc în deşertul saudit. Proviziile medicale au fost epuizate acum două luni, scrie Bloomberg.

Companiile de construcţii aşteaptă de la guvernul saudit plata pentru luni de zile de servicii prestate, care încă nu au fost achitate, iar în proces sunt prinşi mii de muncitori, în special din zonele sărace din Asia, care nu ştiu câtă vreme va mai dura coşmarul.

"Nu ne dau niciun răspuns cu privire la salariul nostru. După ce îmi dau banii şi ce mi se cuvine, voi pleca de aici", a spus Mihammed Salahaldeen, un muncitor din Bangladesh .

În barăcile din deşert sunt "abandonaţi" aproximativ 16.000 de muncitori doar din India şi Pakistan, iar potrivit reprezentanţilor guvernelor celor două ţări, aceştia nu ar fi fost plătiţi de opt luni. ​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici