- Home
- Economic
- (16.11.2024, 09:02)
- Iulian Tenchiu
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
Urmărește
4761 afișări
Radu Oprea, ministrul economiei, spune ca preţul odată cu creşterea producţiei interne de gaze din 2026, pe fondul începerii producţiei din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, România are şanse la un preţ mai mic al gazului prin decuplarea de la mecasnimele de formare a preţului la nivel european.
În acest moment, preţul intern al producţiei de gaze se stabileşte la Viena, lucru care anulează practic avantajul pe care România îl are prin producţia sa internă de gaze. În al doilea trimestru al anului, România a devenit cel mai mare producător de gaze din UE devansând Olanda.
„Odată cu 2026 vom avea gaze mai multe pe piaţă, iar gazele mai multe pe piaţă înseamnă un preţ mai ieftin. Putem să ieşim de sub mecanismul preţului european şi să avem un preţ mai mic în România”, a declarat Radu Oprea, ministrul economiei la ZF Live, emisiune realizată cu sprijinul Orange Business
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
Olaf Scholz respinge cererea lui Donald Trump ca statele NATO să aloce 5% din PIB pentru apărare
-
Spectacole şi tururi ghidate în muzeele din Capitală şi din ţară de Ziua Culturii Naţionale
Din punct de vedere energetic, România este capabilă să implementeze cele mai noi tehnologii de captare şi stocare a carbonului. Radu Oprea este de părere că ţara noastră are toate instrumentele necesare pentru a face acest pas şi a respecta totodată directivele europene care privesc energia verde.
„Am plecat din Emirate cu un concept care se cheamă blue amonia, şi care înseamnă utilizarea îngrăşămintelor chimice, care sunt curate din punct de vedere al producţiei pentru că presupun captarea şi stocarea carbonului. Numai în România se poate face aşa ceva” a mai declarat ministrul economiei la ZF Live.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum afectează muzica modul în care iubești? Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Muzica reflectă adesea trăsături de personalitate”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Sfârșit tragic pentru un celebru model! A MURIT la doar 37 de ani, după ce a căzut în gol de la balcon 😲
CANCAN.RO
Anunțul meteorologilor ACCUWEATHER pentru 24 ianuarie 2025. Ce temperaturi vom avea în următoarea minivacanță
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe