Noul iPhone al Apple ar putea avea o contribuţie importantă la creşterea economiei SUA

iPhone 5, pe care Apple îl va lansa miercuri, ar putea primi aprecieri pentru ceva ce Congresul SUA, Rezerva Federală şi Casa Albă nu au reuşit să facă, şi anume să accelereze creşterea economiei americane într-un mod cuantificabil.

1063 afișări
Imaginea articolului Noul iPhone al Apple ar putea avea o contribuţie importantă la creşterea economiei SUA

Noul iPhone al Apple ar putea avea o contribuţie importantă la creşterea economiei SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Considerăm că iPhone 5 ar putea adăuga 0,25-0,5 puncte procentuale la creşterea PIB în trimestrul al patrulea", se arată într-o notă de cercetare a analiştilor băncii americane JPMorgan, citată de Wall Street Journal.

Analiştii băncii consideră că în trimestrul al patrulea vor fi comercializate circa 8 milioane de smartphone-uri iPhone 5 în SUA, în acelaşi timp menţinându-se la un nivel solid vânzările precedentei generaţii.

Chiar dacă preţul nu este cunoscut încă, iPhone 5 ar putea fi vândut la circa 600 de dolari, la fel ca precedentele smartphone-uri lansate de Apple.

În cazul în care costurile importurilor pentru un smartphone vor fi similare cu cele ale modelului precedent, acestea ar fi de aproximativ 200 de dolari pe telefon, afirmă analiştii. Imporurile sunt scăzute de la calculul impactului asupra PIB.

La un efect de 400 de dolari pe telefon, vânzările iPhone 5 ar putea majora PIB al SUA în trimestrul al patrulea cu 3,2 miliarde de dolari sau cu 12,8 miliarde de dolari anualizat.

Statele Unite au avut un PIB de 15.094 miliarde de dolari anul trecut. În trimestrul al doilea al acestui an, economia americană a avansat cu 1,7%. Pentru anul în curs, economiştii americani se aşteaptă la un avans de 2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici