- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Probleme pentru Putin: Rubla rusească se prăbuşeşte la minimul ultimilor doi ani după noile sancţiuni aplicate de americani
Rubla rusească s-a depreciat cu 3% în faţa dolarului, miercuri, ajungând la minimul ultimelor 21 de luni, în contextul noilor sancţiuni impuse de SUA, potrivit MarketWatch.
Un draft de lege ajuns în Senatul american a propus noi sancţiuni dure pentru Rusia, în urma rolului jucat în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Printre sancţiuni, legea ar putea interzice entităţilor din SUA să cumpere datorii ruseşti şi va limita operaţiunile băncilor ruseşti în SUA.
Mai târziu, în aceeaşi zi, SUA a anunţat un rând separat de sancţiuni legate de un atac cu arme chimice.
Aceste sancţiuni au trimis activele ruseşti pe un trend descendent şi au transformat rubla în „pierzătorul” zilei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul le cere cetățenilor să nu participe la evenimente culturale și sportive în străinătate după violențele de la Amsterdam
-
Răstunare de situaţie. Putin neagă că ar fi vorbit despre război cu Trump şi spune că nu are planuri să discute cu acesta
-
Euro tremură în aşteptarea unor tarife impuse de Trump Europei. Moneda a atins minimul ultimelor luni în raport cu dolarul
-
Bitcoin este la cel mai mare preţ din istorie. Economist: „Are momentul său de strălucire. Norii negrii ai reglementării se ridică. Condiţiile financiare sunt din ce în ce mai relaxate"
La sfârşitul zilei de miercuri, un dolar echivala cu 65,43 de ruble, în comparaţie cu 63,51 ruble la sfârşitul zilei de miercuri. Acest nivel nu a mai fost întâlnit din noiembrie 2016.
„Spargerea pragului de 65 ne face să ne uităm mai sus şi să ne întrbăm ce urmează dacă ajungem la pragul de 67,53, acesta fiind următorul, spune Brad Bechtel, managing director în cadrul Jefferies.
Ameninţarea sancţiunilor a mai afectat cursul rublei şi în trecut, iar analiştii se aşteaptă la o evoluţie mai agresivă în continuare. Până acum, rubla s-a depreciat cu 13,5% în faţa dolarului în 2018, potrivit FactSet.
„Această lipsă de predictibilitate cu privire la strategia de sancţiuni sub administraţia Trump vor menţine un risc ridicat asupra datoriilor suverane ale Rusiei, la un nivel mult sub fundamentele justificabile”, spune Maya Senussi, economist senior în cadrul Oxford Economics.
„Politicile externe ale SUA faţă de Rusia au devenit din ce în ce mai stricte”, adaugă Senussi. Însă „o interdicţie pe tranzacţionarea sau deţinerea datoriei ruseşti, de mai multe ori, a fost considerată o variantă prea riscantă de Trezoreria americană, ceea ce face această idee să devină puţin probabilă, dar nu imposibilă”.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO