Video Raport îngrijorător de la INS: Jumătate din manageri nu pot estima evoluţia activităţii în aprilie

  • Potrivit ultimului raport INS, IMM-urile îşi vor reduce activitatea cu 50% sau chiar se vor închide
  • Până în luna aprilie, se prefigurează creşterea şomajului, mai ales în domeniul serviciilor
  • 4 din 10 manageri nu pot estima evoluţia numărului de salariaţi în luna aprilie
530 afișări

Ne aşteaptă vremuri grele. O spun oamenii de afaceri de la noi, care se aşteaptă ca activitatea economică să scadă cu cel puţin 25%. Aceştia nu sunt siguri nici dacă vor reuşi să-şi păstreze toţi angajaţii în următoarea perioadă.

1 din 5 manageri se aşteaptă ca activitatea economică să scadă cu 25% în martie

Astfel, unul din cinci manageri se aşteaptă ca până la finalul lunii martie activitatea firmelor să scadă cu până la 25%. Pentru aprilie, aproape jumătate dintre directori  ştiu că afacerile vor avea de suferit, însă încă nu pot estima exact impactul.

IMM-urile vor fi cele mai afectate: reducerea activităţii cu peste 50% sau închiderea completă

Întreprinderile Mici şi Mijlocii vor fi cele mai afectate. În cazul lor, există un risc de reducere a activităţii comerciale de peste 50% sau chiar închiderea completă.

4 din 10 manageri nu ştiu câţi angajaţi vor mai avea în aprilie

O altă problemă majoră în perioada imediat următoare este şomajul. Se aşteaptă reduceri masive de personal, mai ales în zona serviciilor. Aproape jumătate din manageri nu ştiu câţi angajaţi vor mai avea în luna aprilie.

Toate aceste date sunt cuprinse în ultimul raport al Institutului Naţional de Statistică. Sondajul a fost făcut în perioada 17-19 martie anul acesta, pentru a măsura impactul epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti.

Sunt şi veşti bune totuşi. Managerii din sectorul comerţului cu amănuntul se aşteaptă ca afacerile să înflorească în perioada următoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici