Samsung renunţă la procesele de blocare a vânzărilor produselor Apple în Europa

Samsung Electronics va renunţa la procesele prin care încerca să obţină blocarea vânzării produselor Apple în Europa, în cadrul unui litigiu privind folosirea tehnologiei sale în ţările europene, relatează Bloomberg.

138 afișări
Imaginea articolului Samsung renunţă la procesele de blocare a vânzărilor produselor Apple în Europa

Samsung renunţă la procesele de blocare a vânzărilor produselor Apple în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania sud-coreeană "a decis să retragă cererea de interzicere a produselor Apple din tribunalele europene, în interesul protejării dreptului de alegere al consumatorilor", se arată într-un comunicat al Samsung.

Decizia a fost luată la câteva ore după ce un tribunal din SUA a decis să nu interzică vânzarea a 26 de produse Samsung pe piaţa americană, într-un proces în care compania era acuzată de Apple de încălcarea patentelor.

Atât Samsung cât şi Apple, cei mai mari producători de smartphone-uri la nivel mondial, au înregistrat victorii în procesele pe care şi le-au intentat reciproc în ţări din întreaga lume.

Samsung va retrage în mod unilateral cererile de interzicere a vânzărilor Apple intentate împotriva Apple în Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Olanda, a declarat un oficial al companiei, precizând că vor continua litigiile prin care sunt solicitate daune în disputele referitoare la drepturile de proprietate intelectuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici