Studiu: Cât ne costă să locuim într-o clădire "nesănătoasă"

Unul din zece europeni face economie la energie, dublându-şi şansele să dezvolte o afecţiune de sănătate, se arată în studiul Barometroul Locuinţelor Sănătoase (Healthy Homes Barometer) 2017, lansat de grupul Velux.

2323 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cât ne costă să locuim într-o clădire "nesănătoasă"

Studiu: Cât ne costă să locuim într-o clădire "nesănătoasă"

Europenii care trăiesc într-o clădire „nesănătoasă”, adică o clădire cu umezeală sau cu mucegai, au şanse duble (66%) să dezvolte probleme de sănătate, în timp ce 40% pot suferi de astm. În acelaşi timp, cei care nu au posibilitatea financiară să îşi încălzească locuinţa pe timpul iernii (fenomen denumit „sărăcie energetică”), au de două ori mai multe şanse să raporteze o stare de sănătate precară şi de aproape trei ori mai multe şanse să raporteze umezeală în casă.

Costurile clădirilor „nesănătoase” nu sunt resimţite doar de indivizi. Costurile globale (directe şi indirecte) ale guvernelor şi societăţilor europene privind astmul şi bolile pulmonare cronice - doar două din numeroasele afecţiunile asociate cu locuirea într-o casă cu umezeală - ajung la 82 de milioane de euro pe an.

Barometrul Locuinţelor Sănătoase este un studiu transeuropean aflat la a treia ediţie care îşi propune să examineze impactul pe care îl au clădirile în care oamenii locuiesc asupra sănătăţii. La studiu au participat 14 ţări; 14.000 de europeni au răspuns la întrebări referitoare la comportamentul şi experienţele lor legate de sănătate, satisfacţia locuinţei şi consumul de energie.

Grupul Velux creează spaţii de locuit şi are o prezenţă globală, având companii de vânzări şi fabrici în 40 de ţări, în care lucrează aproximativ 9 500 de angajaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici