Video Ţara care asigură salariile angajaţilor de la privat, în timpul pandemiei / Comparaţie cu situaţia din România

  • Guvernul din Bahrain va asigura salariile angajaţilor de la privat afectaţi de pandemie
  • În Bahrain, statul va plăti integral salariile angajaţilor din privat, timp de 3 luni
  • În Bahrain au fost confirmate aproape 900 de cazuri de coronavirus şi 5 decese
  • În România, statul plăteşte 75% din salariul mediu net pe economie, adică 2.500 de lei
7913 afișări

Statul plăteşte integral salariile angajaţilor de la privat, afectaţi de criză. Nu te bucura, nu la noi! Vestea bună este doar pentru cei care lucrează în Bahrain. Guvernul de acolo va suporta plata salariilor în următoarele 3 luni, pentru o sută de mii de angajaţi de la privat.

Asta înseamnă o cheltuială de aproximativ 570 de milioane de dolari, pe care însă micul regat din Orientul Mijlociu şi-o asumă. De asemenea, timp de trei luni, statul nu va colecta chirile pe care le percepe pentru spaţiile publice.

Prin comparaţie, şi la noi statul suportă plata salariilor pentru angajaţii din privat trimişi în şomaj tehnic. Dar doar în limita a 2.500 de lei. Pentru cei de la stat nu există această limită maximă. În plus, bugetarii vor lucra prin rotaţie două săptămâni, apoi alte două vor sta în şomaj tehnic. În consecinţă, procentul pierdut din salarii va fi mai mic decât în privat.

Până acum, peste un milion de angajaţi de la privat au intrat în şomaj tehnic, iar 200 de mii su fost concediaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici