Titlurile Trezoreriei SUA au urcat luni, fiind considerate plasamente sigure de către investitori

Preţul la care se tranzacţionează titlurile Trezoreriei SUA cu scadenţa la zece ani a crescut luni, iar randamentele au scăzut, după ce Wall Street a deschis în scădere, urmând bursele din Asia şi Europa, în timp ce investitorii au căutat plasamente sigure.

207 afișări
Imaginea articolului Titlurile Trezoreriei SUA au urcat luni, fiind considerate plasamente sigure de către investitori

Titlurile Trezoreriei SUA au urcat luni, fiind considerate plasamente sigure de către investitori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avansul preţului vine în prima zi de tranzacţionare după ce Standard&Poor's a retrogradat ratingul suveran al SUA cu o treaptă, de la "AAA" la "AA-".

Agenţia de rating Standard&Poor's a retrogradat SUA după închiderea şedinţei bursiere de vineri. La sfârşitul săptămânii, Banca Centrală Europeană a a anunţat că este pregătită să cumpere obligaţiuni emise de Italia şi Spania, două state din zona euro confruntate cu probleme financiare.

Declinul de pe bursele din Europa şi Asia a cauzat şi creşterea preţului titlurilor de Trezorerie pe 30 de ani, însă există condiţiile unei stabilizări pe parcursul zilei. Traderii de la firmele mari implicate în tranzacţii cu obligaţiuni au afirmat că se aşteptau la mai rău.

"Chiar dacă preţurile pentru titluri de Trezorerie a urcat, nu a crescut spectaculos. Cred că reacţia a fost un pic temperată", a spus Raymond Remy, trader la Daiwa Securities din New York.

Traderul a declarat că se aşteaptă ca atenţia pieţelor americane să se îndrepte către evenimentele programate pentru această săptămână, precum şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale şi emisiunile de titluri de Trezorerie.

"Ştiam cu toţii că se va întâmpla aşa ceva. De ce îi pasă cuiva ce gândesc agenţiile de rating, având în vedere istoricul acestora din urmă cu trei ani?", a întrebat el.

Analiştii pentru domeniul titlurilor îşi reajustează perspectivele şi se aşteaptă la ranamente mai mici pe viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici