Toyota întrerupe operaţiunile la toate uzinele de asamblare din Japonia din cauza unei defecţiuni

Toyota va suspenda operaţiunile la toate fabricile sale de asamblare din Japonia începând de marţi după-amiază din cauza unei defecţiuni la sistemul său de producţie, a anunţat compania, ceea ce va duce la o paralizare a producţiei interne a primului producător auto mondial.

2141 afișări
Imaginea articolului Toyota întrerupe operaţiunile la toate uzinele de asamblare din Japonia din cauza unei defecţiuni

Sursa foto: Mediafax Foto

Toyota cercetează cauza problemei, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că "probabil nu este din cauza unui atac cibernetic". Defecţiunea a însemnat că nu au putut fi comandate componente, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Toyota a suspendat operaţiunile la 12 dintre uzinele sale începând de marţi dimineaţă, două dintre acestea rămânând în funcţiune. Toate cele 14 vor fi suspendate începând de marţi din al doilea schimb, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că valoarea producţiei pierdute nu este clară.

În total, cele 14 uzine reprezintă aproximativ o treime din producţia globală a Toyota, potrivit calculelor Reuters. Toyota este cel mai mare producător auto din lume în funcţie de vânzări.

Suspendarea survine în condiţiile în care producţia japoneză a Toyota era în revenire după o serie de planuri de reducere a producţiei pe care le-a pus pe seama lipsei de semiconductori. Producţia din Japonia a crescut cu 29% în prima jumătate a anului, prima creştere de acest fel din ultimii doi ani.

Producţia zilnică în Japonia pentru mărcile Toyota, cu excepţia Daihatsu şi Hino, a fost în medie de aproximativ 13.500 de vehicule în prima jumătate a anului.

Operaţiunile Toyota au fost oprite anul trecut când unul dintre furnizorii săi a fost afectat de un atac cibernetic. Acea întrerupere de o zi a provocat o pierdere de producţie de aproximativ 13.000 de maşini.

Constructorul auto este un pionier al managementului de inventariere just-in-time, care menţine costurile la un nivel scăzut, dar care înseamnă, de asemenea, că o încurcătură în lanţul logistic poate pune în pericol producţia.

Deşi cauza defecţiunii nu a fost clară, corporaţiile din Japonia au fost în alertă în ultimele zile, deoarece unele întreprinderi şi birouri guvernamentale au raportat o avalanşă de apeluri telefonice de hărţuire.

Guvernul a declarat că apelurile proveneau probabil din China şi aveau legătură cu deversarea de către Japonia a apei radioactive tratate de la centrala nucleară Fukushima în Pacific.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici