Trei bănci din Cipru, investigate pentru ştergerea unor credite către politicieni

Autorităţile din Cipru investighează trei bănci, în legătură cu ştergerea unor împrumuturi către politicieni în perioada de vârf a crizei financiare.

1024 afișări
Imaginea articolului Trei bănci din Cipru, investigate pentru ştergerea unor credite către politicieni

Trei bănci din Cipru, investigate pentru ştergerea unor credite către politicieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investigaţia a fost lansată asupra Bank of Cyprus, Laiki şi Hellenic Bank după ce presa din Grecia a publicat o listă cu numele politicenilor care ar fi beneficiat de anularea împrumuturilor, transmite Novinite.

Potrivit BBC, cele trei bănci ar fi şters împrumuturi de ordinul milioanelor de euro către companii, autorităţi locale şi politicieni din unele dintre partidele mari din Cipru.

Lista beneficiarilor a fost transmisă comitetului pentru etică din Parlamentul cipriot.

Informaţia a apărut în condiţiile în care Cipru ar putea impune pierderi de până la 60% deponenţilor de la cea mai mare instituţie de credit din ţară, Bank of Cyprus, care deţin conturi de peste 100.000 de euro, în cadrul acordului de salvare financiară a ţării.

Totodată, a doua mare bancă din ţară, Cyprus Popular Bank (Laiki), va fi divizată într-o bancă "bună" şi una "rea". Depozitele de sub 100.000 de euro vor trece în banca "bună", urmând să fie transferate la Bank of Cyprus, iar cele care depăşesc acest prag vore ajunge la banca "rea", care va fi desfiinţată în timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici