Video Un bancher român din SUA: Impactul protestelor din SUA în România ar trebui să fie minim. Firmele mici sunt cele grav afectate

  • România are ”norocul” că se leagă economic de SUA doar prin companii mari
  • Revoltele din State afectează grav companiile mici
  • Numai prin proteste paşnice se pot genera schimbări sociale şi economice majore
1060 afișări

Tim M. este născut în Zalău, iar din 1992 locuieşte în America. Lucrează la o bancă de investiţii din Atlanta şi ştie că protestul este înrădăcinat în ADN-ul americanilor. Crede că numai printr-o manifestare paşnică se pot face schimbări sociale şi economice şi că, momentan, România nu are de ce să fie afectată de revoltele din State.

Tim M., manager de investiţii: Într-o perioadă în care avem aproape de 40 de milioane de şomeri, o volatilitate accentuată pe pieţele financiare, anxietate severă din cauza stării de izolare la domiciliu şi tensiuni dramatice în rândul cetăţenilor, vreau să încerc să vă încurajez. Dacă protestele sunt paşnice, acestea vor accelera atât schimbări civile, cât şi economice.  În România impactul ar trebui să fie minim. Cea mai mare activitate financiară şi economică între România şi america se întâmplă între corporaţiile mai mari. Deseori corporaţiile mai mari dispun de resursele necesare pentru a rezista şocurilor. Distrugerea întreprinderilor mici, care angajează aproape 50% din populaţie, va împiedica şi mai mult redresarea economiei. Pe lângă asta, va submina încrederea investitorilor din acest sector.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici