- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.07.2018, 14:35)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uniunea Europeană va avea producţii de lapte, brânză şi unt mai mari decât anul trecut. Cum vor fi influenţate preţurile
Anul acesta, Uniunea Europeană va avea o creştere a producţiei de lapte cu 2,2 milioane de tone, a celei de brânză cu 200,000 de şi a celei de unt cu 70.000 de tone, se arată în cifrele Departamentului American pentru Agricultură (USDA).
Urmărește
301 afișări
Uniunea Europeană va avea producţii de lapte, brânză şi unt mai mari decât anul trecu
În cazul laptelui, producţia totală din Uniunea Europeană va atinge cifra de 155,6 milioane de tone, faţă de cele 153,4 de milioane de tone, înregistrate anul trecut. Creşterea de producţie a dus, însă, şi la o scădere a preţurilor plătite fermierilor. Astfel că în intervalul mai-aprilie, fermierii aveau venituri cu aproximativ 2% mai mici comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017.
USDA estimează şi o creştere a exporturilor de lapte provenit din UE, mai ales către China. De altfel, doar în luna aprilie a putut fi constatată o creştere a exporturilor către această piaţă de 6% de la un an la altul. În 2017 exporturile de lapte ale UE au totalizat 563 de milioane de dolari (480 de milioane de euro), aşteptările fiind ca anul acesta să fie depăşită această cifră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina are nevoie de un plan B pentru acest război. Diplomații spun că actuala strategie nu este atât de „realizabilă”
-
O centrală pe cărbuni cea mai mare realizare a statului în producţia de energie din ultimii 10 ani
-
Războiul din Ucraina. Kamala Harris i-a cerut lui Zekenski să elaboreze un plan în cazul în care ar fi ucis sau capturat
-
S-a aflat cine este creatorul Bitcoin? Cine este Peter Todd, omul numit de HBO drept Satoshi Nakamoto
Şi producţia de brânză ar urma să crească, pe fondul producţiei mai mari de lapte, urmând a ajunge la 10,3 milioane de tone, cu 200,000 de tone mai mult decât în 2017. Cea mai mare parte a acestei cantităţi va fi absorbită de o piaţă care a crescut cu 2% de la un an la altul. Astfel că la export s-ar putea duce doar 840,000 de tone.
La fel ca în cazul laptelui şi a brânzei, producţia de unt va fi mai mare decât cea din 2017, cu aproximativ 70.000 de tone - echivalentul unei creşteri de 2%.
Ceea ce va duce totalul la 2,39 de milioane de tone. Cu toate acestea, datorită cererii mari, nu este previzionată o scădere a preţului la unt. La sfârşitul lunii iunie, de exemplu, o tonă de unt costa 7.100 de dolari. Nici exporturile nu vor simţi o schimbare semnificativă, tot datorită cererii interne mari. Ce se va exporta însă, se va duce către Statele Unite, China şi Arabia Saudită.
Citește pe alephnews.ro: Şeful MI5: „Ameninţarea Statului Islamic s-a întors”. Care este situația în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Netanyahu avertizează Libanul. Premierul îndeamnă poporul să alunge Hezbollah și să evite aceeași „distrugere din Gaza”
Lumea şi nici chiar companiile germane nu mai vor strunguri, freze şi ferăstraie circulare „Made in Germany“
Mark Zuckerberg nu ştie să piardă: Şeful Meta încaseză miliarde după un pariu imposibil şi ia faţa aproape tuturor miliardarilor din lume. Antreprenorul american l-a întrecut şi pe Jeff Bezos în topul averilor şi singurul rival care mai stă în picioare rămâne Elon Musk, cel mai bogat om din lume
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care cred că umilesc artiștii
CANCAN.RO
Un ieșean a cumpărat o salată de ardei capia copt, din LIDL, la doar 3.99 lei. Ireal ce era înăuntru, de fapt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe