Veşti rele pentru iubitorii de ciocolată. Cea mai mare creştere anuală a preţului pentru cacao din ultimii 15 ani

Cea mai mare creştere anuală a preţului pentru cacao din ultimii 15 ani este o veste proastă pentru consumatorii de ciocolată din întreaga lume.

1463 afișări
Imaginea articolului Veşti rele pentru iubitorii de ciocolată. Cea mai mare creştere anuală a preţului pentru cacao din ultimii 15 ani

Veşti rele pentru iubitorii de ciocolată. Cea mai mare creştere anuală a preţului pentru cacao din ultimii 15 ani

Cea mai mare creştere anuală a preţului pentru cacao din ultimii 15 ani este o veste proastă pentru consumatorii de ciocolată din întreaga lume.

Creşterea preţurilor va lovi probabil şi mai puternic cumpărătorii anul viitor, pe măsură ce producătorii de ciocolată îşi vor epuiza stocurile achiziţionate la niveluri mai mici. .

Ploile necruţătoare de la începutul anului au îngreunat culturile de cacao din Africa de Vest şi au favorizat răspândirea unei boli ce a dus la ofilirea păstăilor. Pentru a înrăutăţi situaţia, a început o perioadă anuală de vânt, cunoscută sub numele de harmattan, ceea ce sporeşte ameninţările la adresa producţiei în cea mai importantă regiune producătoare din lume.

Preocupările legate de ofertă au făcut ca preţurile să crească la bursa de tranzţionare de la Londra cu 70% în acest an, până la 4040 de euro pe tonă - cea mai mare creştere anuală din 2008 încoace.

Condiţiile speciale în care se cultivă lasă puţină marjă de manevră pentru cultivatorii alternativi. Aproximativ 60% din producţie provine din doar două ţări - Coasta de Fildeş şi Ghana. Altele, precum Brazilia şi Ecuador, încearcă să se extindă, deşi poate dura mai mulţi ani până când noii copaci produc păstăi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici