YouTube urmează să adauge instrumente bazate pe inteligenţă artificială pentru creatorii de videoclipuri

YouTube va încorpora noi funcţii de inteligenţă artificială generativă în platforma sa de partajare de videoclipuri, gigantul internetului grăbindu-se să ţină pasul cu rivali în materie de inteligenţă artificială precum OpenAI Inc. şi Microsoft Corp. care şi-au lansat propriile produse destinate consumatorilor, cum ar fi chatbots cu inteligenţă artificială şi servicii de creare de imagini, conform Bloomberg.

319 afișări
Imaginea articolului YouTube urmează să adauge instrumente bazate pe inteligenţă artificială pentru creatorii de videoclipuri

"Puterea inteligenţei artificiale abia începe să apară în moduri care vor reinventa videoclipurile şi vor face posibil ceea ce pare imposibil", a scris Neal Mohan miercuri către comunitatea YouTube de la preluarea funcţiei de director al serviciului video luna trecută. El a explicat că, în curând, creatorii YouTube vor putea schimba virtual ţinutele din videoclipuri sau vor putea crea "decoruri fantastice de film" prin intermediul capacităţilor generative ale inteligenţei artificiale "în următoarele luni".

Google, companie deţinută de Alphabet Inc., se află sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a lansa produse de inteligenţă artificială generative, servicii care pot genera răspunsuri detaliate la texte sau pot crea imagini noi pe baza informaţiilor pe care le asimilează de pe internet şi din alte surse digitale. Deşi Google este considerat de mult timp un pionier în domeniul cercetării în materie de inteligenţă artificială, unii critici au afirmat că societatea a fost prea lentă în lansarea propriilor instrumente şi servicii care sunt gata pentru consumul public. Între timp, în ultimele luni, rivalii au lansat produse extrem de populare, inclusiv ChatGPT de la OpenAI şi noul chatbot Bing de la Microsoft Corp. şi au câştigat favorurile publicului larg, în ciuda preocupărilor legate de faptul că conversaţiile libere şi scripturile pe care le generează pot fi uneori inexacte, conflictuale sau bizare.

Google şi-a anunţat propriul concurent ChatGPT, numit Bard, la începutul lunii februarie, pe fondul unei încetiniri a pieţei de publicitate digitală şi al speculaţiilor că chatbots cu inteligenţă artificială ar putea distruge activitatea de căutare pe internet a companiei. Anul trecut, Google a declarat un "cod roşu" la scurt timp după lansarea ChatGPT, o mişcare asemănătoare cu declanşarea unei alarme de incendiu la nivel intern, ceea ce a făcut ca inginerii de inteligenţă artificială ai companiei să se grăbească să răspundă.

La rândul său, Mohan, de la YouTube, a semnalat că Google va păstra o parte din precauţia sa reflexivă. În nota sa adresată comunităţii YouTube, el a subliniat faptul că societatea îşi va lua timp pentru a dezvolta funcţiile de inteligenţă artificială generativă "cu măsuri de protecţie bine gândite", precum şi cu "protecţii pentru a îmbrăţişa această tehnologie în mod responsabil".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici