Doar cei curajoşi vor face România măreaţă

Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România

Urmărește
1125 afișări
Imaginea articolului Doar cei curajoşi vor face România măreaţă

Doar cei curajoşi vor face România măreaţă

La momentul redactării acestui articol, alegerile din România se apropie cu paşi repezi.

Acestea pot fi cele mai importante alegeri prezidenţiale şi parlamentare de la revoluţia de acum 35 de ani.

În anii ce vor urma, rezultatele acestor alegeri vor avea consecinţe semnificative pentru toţi românii şi pentru copiii lor.

Scriu aceste rânduri nu în calitate de fost ambasador al Statelor Unite în România, ci în calitate de emigrant care, la nouă ani, împreună cu familia sa, a scăpat de ororile comunismului din România.

Am văzut o viaţă întreagă promisiuni false, planuri şi scheme fără fundament care i-au ţinut pe comunişti, socialişti şi alţii la putere îmbogăţindu-se continuu în detrimentul fiecărui român.

S-au făcut progrese de la revoluţia de acum 35 de ani, care i-a răsturnat pe comunişti, dar revoluţia nu s-a terminat.

Vestigiile comunismului şi socialismului încă mai există.

Doar aproximativ 25% din economia românească este privată - entităţile guvernamentale deţin aproximativ 1 400 de companii care pierd anual sute de milioane, dacă nu miliarde, de euro, blochează intrarea pe piaţă a concurenţilor privaţi, nu plătesc şi sunt dedicate celor conectaţi politic şi prietenilor lor.

România nu ar avea un deficit bugetar sau o datorie naţională imensă dacă aceste companii de stat nu ar fi finanţate anual din banii contribuabililor.

Românii şi-au pierdut încrederea în majoritatea instituţiilor statului.

De ce?

Pentru că acestea rămân pline de angajaţi ai serviciilor, simpatizanţi ruşi şi chinezi şi alţi linguşitori politici corupţi.

Mai mult, majoritatea românilor nu mai are încredere în sistemul judiciar şi în procuratură, deoarece traficul de influenţă este generalizat, iar „justiţia” pare făcută la comandă.

Îi îndemn pe toţi românii să aibă curajul de a le fi alături celor care susţin democraţia şi meritocraţia occidentală, pieţele libere şi creşterea economică; nu beneficii guvernamentale pentru cei conectaţi politic.

Doar românii curajoşi pot face din România ţara minunată şi măreaţă care poate fi.

Revoluţia de acum 35 de ani nu s-a încheiat.

Socialismul şi interferenţele externe din partea unor ţări autoritare şi comuniste precum Rusia şi China au împiedicat România să îşi atingă adevăratul potenţial.

Deşi este una dintre cele mai bogate ţări din Europa în resurse naturale şi oameni calificaţi şi educaţi, România are unul dintre cele mai scăzute standarde de viaţă din Europa, o inflaţie în creştere, o datorie naţională în continuă creştere şi deficite bugetare anuale.

Cel mai important, şi destul de trist, este că românii şi-au pierdut speranţa!

De la începutul anilor 2000, populaţia României a scăzut de la aproximativ 23 de milioane de persoane la aproximativ 17 milioane de persoane în prezent.

Românii au emigrat pentru a găsi oportunităţi mai bune pentru ei şi copiii lor. Din cei 17 milioane de români rămaşi, doar 4,5 până la 5 milioane lucrează în sectorul privat.

Un număr aproximativ egal lucrează pentru agenţiile guvernamentale de stat, municipale şi de altă natură şi pentru cele aproximativ 1 400 de companii deţinute de stat şi de municipalităţi.

Restul populaţiei este fie prea tânără, fie prea bătrână sau nu lucrează din alte motive.

Cu mici excepţii, care pot fi numărate pe degetele de la o mână, aceste entităţi deţinute de stat sunt prost gestionate, pierd sute de milioane, dacă nu miliarde de euro în fiecare an şi sunt şi sunt sinecuri şi surse de venit pentru cei conectaţi politic, cu familiile şi prietenii lor.

Contribuabilii din România suportă costul acestor practici comuniste moştenite şi eşuate. România are nevoie de o piaţă liberă reală, de întreprinderi private şi de un sistem economic capitalist pentru a prospera şi a-şi atinge adevăratul potenţial economic.

Patru milioane şi jumătate de oameni nu pot duce povara susţinerii unei ţări de 17 milioane de oameni.

România nu are niciun plan economic pentru a remedia problemele şi deficitele bugetare actuale.

Creşterea taxelor şi plafonarea preţurilor nu vor produce beneficiile dorite, ci doar vor accelera spirala eşecului economic.

Taxele mai mari şi plafonarea preţurilor au eşuat în toate ţările din lume în care au fost aplicate.

România are nevoie de taxe mai mici şi de mai puţine reglementări care să restricţioneze creşterea afacerilor. România trebuie să fie un loc primitor pentru investiţii şi dezvoltarea afacerilor.

România are nevoie de legi şi reglementări logice, de bun simţ şi transparente, precum şi de un sistem judiciar independent în care investitorii să poată avea încredere.

Corupţia şi traficul de influenţă trebuie să înceteze!

Există mulţi candidaţi care concurează pentru a fi următorul preşedinte al României, acoperind întreagul spectru politic de la stânga la dreapta, făcând promisiuni nebuneşti şi nerealiste în speranţa de a obţine, dacă nu chiar de a cumpăra voturi.

România are nevoie de un lider care să susţină viziunea preşedintelui ales Trump privind o nouă „epocă de aur” pentru Statele Unite şi lumea liberă.

România şi Statele Unite trebuie să meargă înainte împreună, fără interferenţe ruseşti şi chinezeşti.

Am auzit un singur candidat articulând un plan de redresare viabil pentru România, serios şi credibil - Nicolae Ciucă.

El a cerut în mod explicit o bună guvernare, taxe mai mici şi mai puţine reglementări pentru business.

De asemenea, a identificat modelul de succes economic al Coreei de Sud postbelice ca fiind o paradigmă pentru dezvoltarea economică a României.

Ciucă a promis, de asemenea, să menţină impozitul unic pe venit din România şi să promoveze componenta de pensii private a sistemului de pensii.

Ciucă, la fel ca preşedintele Trump, recunoaşte că sectorul privat este cel care generează bogăţie şi prosperitate.

Ciucă recunoaşte că persoanele fizice şi companiile sunt mai potrivite decât guvernul pentru a decide cum să îşi investească banii. Dimensiunea şi atribuţiile guvernului trebuie reduse.

Dacă ancorele guvernamentale care trag în jos economia românească vor fi eliminate, iar întreprinderilor private li se va oferi posibilitatea de a concura, economia românească va deveni una dintre cele mai robuste din Europa.

Ca urmare, nivelul de trai al românilor va creşte.

Românii merită mai mult.

Ei trebuie să fie beneficiarii bogăţiilor naţiunii lor, nu guvernul, nu elitele politice şi serviciile.

Este momentul ca România să se îmbarce alături de Statele Unite, şi de preşedintele ales Donald J. Trump, în noua „epocă de aur” a succesului şi prosperităţii economice.

Este timpul ca România să respingă socialismul, influenţa malignă chineză şi rusă şi să îmbrăţişeze prosperitatea rezultată dintr-o economie de piaţă deplin privată şi liberă.

Preşedintele Argentinei, Javier Milei, a înlocuit un guvern socialist şi politicile şi reglementările sale restrictive şi greşite.

Rezultatele sunt o economie argentiniană în revenire, în mai puţin de un an.

În mod similar, Giorgia Meloni a readus speranţa şi prosperitatea poporului italian, într-un timp foarte scurt de la preluarea mandatului.

România are nevoie de un lider care să o facă parte din redresarea economică globală, alături de Statele Unite, Argentina, Italia şi alte ţări care renunţă la politicile lor economice socialiste pentru a căuta prosperitatea şi dezvoltarea.

Aceasta este oportunitatea României de a se ridica şi de a deveni parte a unei poveşti de succes globale.

Îi îndemn pe toţi românii să ducă la bun sfârşit revoluţia începută acum 35 de ani.

O perioadă în care acei cetăţeni curajoşi şi-au dat viaţa pentru libertate şi să caute prosperitate, securitate şi libertate pentru ţara lor.

Oamenii ar trebui să respingă promisiunile nefondate şi goale ale extremiştilor şi politicile eşuate ale socialiştilor.

Ei ar trebui să aibă ca scop o naţiune sigură, prosperă, decentă şi măreaţă.

Se poate!

Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici