COMENTARIU Sorin Avram - Pepe a ”îngropat” România. Doar Hagi şi Mutu o mai pot readuce la viaţă

În minutul 33 al partidei cu Elveţia, Pepe s-a înălţat în careul advers aşa cum o făcea pe vremuri Cristiano Ronaldo, a lovit mingea cu setea debutantului care vrea să impresioneze la Cupa Mondială şi a înscris golul de 2-0.

3840 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram - Pepe a ”îngropat” România. Doar Hagi şi Mutu o mai pot readuce la viaţă

Astfel, Pepe şi-a făcut un frumos cadou cu ocazia împlinirii a 39 de ani şi 283 de zile. Cu golul înscris în partida din optimi cu Elveţia, Pepe a devenit cel mai în vârstă jucător care a marcat în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale în toată istoria competiţiei. Astfel, fotbalistul portughez l-a dat jos de pe soclu pe Roger Milla, care se urcase pe acesta în 1990, atunci când în sferturi a înscris ambele goluri ale Camerunului în poarta României în partida încheiată cu scoru de 2-1. Roger Milla avea 38 de ani.

De-acum încolo, o perioadă de timp necunoscută se va vorbi despre Pepe ca despre cel mai în vârstă fotbalist care a marcat în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale şi astfel nu se va mai pomeni de România. Datorită lui Roger Milla lumea fotbalului îşi aducea aminte, din când în când, că a existat cândva România. Însă, golul lui Pepe a ”îngropat” România, dând-o uitării.

Însă, cine ştie, poate că România va reuşi o calificare la Euro 2024 din grupa din care mai fac parte Elveţia, Israel, Belarus, Andorra şi Kosovo. Numai că înfrângerea drastică a Elveţiei în faţa Portugaliei este una înşelătoare, în condiţiile în care portughezii, fără ”dictatorul” Cristiano Ronaldo, s-au dezlănţuit şi au dat drumul imaginaţiei şi paselor în toate direcţiile, formând o echipă care ar fi învins pe oricine în seara zilei de 6 decembrie 2022.

Referitor la Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra, specialiştii care stau înghesuiţi prin studiourile tv şi se extaziază la fiecare pasă de 5 metri reuşită de tinerii fotbalişti români au stabilit că nu mai există echipe mici. Corect, nu mai există echipe mici. Nu e la plural, ci la singular. Din păcate, există o singură echipă mică, cel puţin pentru noi, microbiştii români.

Doar Hagi şi Mutu mai pot reînvia România, în calitatea lor de antrenori ai celor mai spectaculoase echipe din prim ligă. Dar, de ce nu?, şi ca fotbalişti. Chiar dacă nu ne-am califica, măcar ne-am putea mândri că Naţionala Ţării Noastre ar avea cei mai în vârstă jucători care au înscris vreodată în preliminariile unui Campionat European. Pentru că sigur ar marca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici