Actorul Volodimir Zelenski ar putea să-şi joace rolul vieţii. Ucrainenii îşi aleg duminică preşedintele

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Ucraina va avea loc duminică, cei doi contracandidaţi care se confruntă fiind actualul preşedinte Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski, aceştia clasându-se pe primele două locuri în turul întâi.

839 afișări
Imaginea articolului Actorul Volodimir Zelenski ar putea să-şi joace rolul vieţii. Ucrainenii îşi aleg duminică preşedintele

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Ucraina va avea loc duminică

Actorul de comedie Volodimir Zelenski, care joacă rolul unui preşedinte într-un serial de televiziune, este favorit în cursa pentru funcţia de preşedinte al Ucrainei, conform unui sondaj publicat joi şi citat de agenţia de presă Reuters.

Sondajul, realizat de organizaţia Reiting, arată faptul că Zelenski ar putea obţine 57,9% dintre voturi, în timp ce actualul preşedinte, Petro Poroşenko, ar urma să obţină doar 21,7% dintre voturi.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experienţă politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică "Slujitorul Poporului", în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales preşedinte.

Poroşenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat în timpul campaniei electorale faptul că are o experienţă politică vastă, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski.

El a fost ales preşedinte al Ucrainei pe 25 mai 2014, obţinând 54% din totalul voturilor în primul tur al scrutinului.

Petro Poroşenko şi-a petrecut anii copilăriei în Tighina, unde a învăţat limba română.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici