Ambasadorii ţărilor membre NATO au fost convocaţi la consultări pe tema crizei din Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat pe contul său de Twitter că i-a convocat pe cei 28 de ambasadori ai ţărilor membre ale Alianţei la o reuniune de urgenţă duminică, la Bruxelles, pentru a discuta pe marginea "situaţiei grave din Ucraina".

703 afișări
Imaginea articolului Ambasadorii ţărilor membre NATO au fost convocaţi la consultări pe tema crizei din Ucraina

Ambasadorii ţărilor membre NATO au fost convocaţi la consultări pe tema crizei din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aliaţii din cadrul NATO se vor consulta pe marginea situaţiei grave din Ucraina. Consiliul Nord-Atlantic se va reuni mâine, urmat de o Comisie NATO-Ucraina", a anunţat el.

Potrivit unor surse diplomatice, ambasadorii se vor întâlni la ora 12.00 GMT (14.00, ora României), iar Comisia NATO-Ucraina îşi va începe lucrările trei ore mai târziu, la 15.00 GMT (17.00, ora României).

Această reuniune va avea loc cu o zi înainte de reuniunea de criză prevăzută între cei 28 de miniştri europeni de Externe.

"Rusia trebuie să respecte suveranitatea Ucrainei, integritatea sa teritorială şi frontierele sale", scrie pe Twitter Rasmussen.

La rândul său, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a solicitat Rusiei să renunţe la ideea de a trimite trupe în Ucraina şi să respecte legislaţia internaţională.

Sâmbătă, Polonia a făcut apel către ţările semnatare (Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie) ale Memorandumului de la Budapesta, adoptat în 1994, "să-şi realizeze angajamentele" privind respectarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici