Angela Merkel a promis crearea unui nou fond de dezvoltare pentru combaterea şomajului în Africa

Cancelarul german Angela Merkel a promis că va înfiinţa un nou fond de dezvoltare pentru combaterea şomajului în Africa, o problemă care încurajează imigraţia economică spre Europa, relatează agenţia Reuters.

325 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a promis crearea unui nou fond de dezvoltare pentru combaterea şomajului în Africa

Angela Merkel a promis crearea unui nou fond de dezvoltare pentru combaterea şomajului în Africa

Merkel a găzduit un summit la care au participat mai mulţi lideri africani, la o zi după ce a anunţat că se va retrage din politică în 2021, trimiţând o undă de şoc în toată Europa şi începând o cursă pentru a o succeda în funcţie.

Ea are nevoie de summit-ul Compact cu Africa pentru a arăta că s-au înregistrat progrese în abordarea consecinţelor unuia dintre momentele definitorii ale celor 13 ani de când se află la putere, respectiv decizia din 2015 de a deschide porţile Germaniei pentru mai mult de un milion de refugiaţi.

Summit-ul de la Berlin a fost conceput pentru a prezenta continentul negru ca o destinaţie stabilă pentru investiţii germane.

La acesta au participat 12 preşedinţi şi prim-miniştri africani, printre care Abdel Fattah al-Sisi din Egipt, Cyril Ramaphosa din Africa de Sud, etiopianul Abiy Ahmed şi Paul Kagame din Rwanda. Preşedintele Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a fost de asemenea prezentă, împreună cu o serie de oficiali internaţionali pentru dezvoltare.

Scopul acestui summit este crearea de locuri de muncă pentru populaţia din Africa şi reducerea sărăciei, care împreună cu instabilitatea politică şi violenţa, au încurajat numeroşi oameni să se îndrepte spre Europa. Dar, odată cu creşterea populaţiei Africii, cu aproape 3 procente pe an, sarcina este enormă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici