Ankara cere de la UE o dată fermă pentru liberalizarea regimului vizelor în cazul cetăţenilor turci

Ministrul de externe de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, cere Uniunii Europeane să ofere o dată fermă pentru liberalizarea regimului vizelor în cazul cetăţenilor turci şi avertizează că dacă acest lucru nu se va întâmpla, Turcia ar putea renunţa la acordul cu UE privind imigranţi.

2046 afișări
Imaginea articolului Ankara cere de la UE o dată fermă pentru liberalizarea regimului vizelor în cazul cetăţenilor turci

Ankara cere de la UE o dată fermă pentru liberalizarea regimului vizelor în cazul cetăţenilor turci (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Liberalizarea sistemului de vize pentru cetăţeni turci este legat de menţinerea acordului cu Turcia privind imigranţii, negociat în luna martie cu scopul de a limita migraţia spre Europa.

Mevlut Cavusoglu a declarat duminică că "în cazul în care liberalizarea regimului vizelor nu are loc, vom fi obligaţi să ne distanţăm de acordul privind imigranţi," informează agenţia de ştiri The Associated Press, citând cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cavusoglu a mai adăugat că acest lucru s-ar putea întâmpla "la începutul sau la mijlocul lunii octombrie, dar aşteptăm o dată fermă" pentru liberalizarea regimului de vize.

Şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că acordul ar putea să fie anulat în cazul în care UE nu îndeplineşte cerinţa privind regimul vizelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici