Peste 24 de ofiţeri de poliţie, ucişi în ultimele două zile în confruntările cu talibanii din Afganistan:"Armata naţională nu îşi îndeplineşte sarcinile"

Atacurile insurgenţilor talibani au provocat decesul a cel puţin 24 de ofiţeri de poliţie într-un district al provinciei Helmand din sudul Afganistanului, a anunţat duminică un oficial afgan, potrivit The Associated Press.

1934 afișări
Imaginea articolului Peste 24 de ofiţeri de poliţie, ucişi în ultimele două zile în confruntările cu talibanii din Afganistan:"Armata naţională nu îşi îndeplineşte sarcinile"

Peste 24 de ofiţeri de poliţie, ucişi în ultimele două zile în confruntările cu talibanii din Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Kareem Atal, şeful consiliului provincial Helmand, a declarat că luptele dintre forţele guvernamentale şi militanţi în districtul Kanashin au început de vineri seara, când talibanii au preluat controlul districtului.

Luptele s-au răspândit şi în alte zone ale provinciei, militanţii vizând în special punctele de control şi au ucis cel puţin şapte poliţişti, a mai spus oficialul. De asemenea, talibanii încearcă să închidă rutele cheie de comunicaţie din întreaga provincie.

Pierderea districtului Kanashin şi răspândirea luptelor în alte districte sunt rezultatul "lipsei de coordonare între forţele afgane," a afirmat Atal, adăugând că "Armata naţională afgană nu îşi îndeplineşte sarcinile."

Abdul Majeed Akhonzada, adjunctul lui Atal, a declarat că talibanii controlează 60% din provincia Helmand, unde este produsă aproximativ 90% din heroina din lume.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici