Anthony Fauci, consilierul SUA pentru epidemia de COVID: „Dacă am fi avut respingerea de azi a vaccinurilor, nu cred că ar fi fost posibilă eradicarea variolei”

  • Eradicarea variolei nu ar fi fost posibilă, în contextul dezinformărilor privind vaccinarea, spune Anthony Fauci.
  • Variola a fost declarată eradicată de OMS în 1980 datorită efortului global de vaccinare de după ce de-Al Doilea Război Mondial.
  • Poliomielita a fost eradicată oficial în august 2020 în Africa datorită vaccinului, însă mai persistă în Asia, Pakistan şi Afganistan.
1427 afișări
Imaginea articolului Anthony Fauci, consilierul SUA pentru epidemia de COVID: „Dacă am fi avut respingerea de azi a vaccinurilor, nu cred că ar fi fost posibilă eradicarea variolei”

Anthony Fauci, consilierul SUA pentru epidemia de COVID: „Dacă am fi avut respingerea vaccinurilor de azi, nu cred că ar fi fost posibilă eradicarea variolei”

Eradicarea unor boli ca variola ar fi fost imposibilă în contextul dezinformărilor de azi privind vaccinarea, a afirmat, sâmbătă, consilierul Casei Albe pentru epidemia de COVID, Anthony Fauci.

„Dacă am fi avut respingerea vaccinurilor pe care o vedem în unele medii, nu cred că ar fi fost posibilă eradicarea variolei”, a spus Fauci, într-o intervenţie la CNN. „Probabil că am mai avea variolă şi probabil că am mai avea poliomielită în această ţară, dacă am fi avut genul de informaţii false care sunt răspândire acum”, a mai spus acesta.

Declaraţiile imunologului vin şi în contextul în care preşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat, vineri, că marii operatori de social media „omoară oameni” lăsând să circule informaţii false despre vaccinuri.

Facebook a respins aceste critici şi a declarat că „salvează vieţi” prin măsurile care permit utilizatorilor să aibă un acces mai bun la vaccin.

CITEŞTE ŞI: Vaccinul Pfizer-BioNTech produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât vaccinul chinezesc Sinovac - STUDIU

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici