Atac terorist care ar fi vizat o moschee şiită, dejucat în Arabia Saudită

Un atac terorist sinucigaş care ar fi vizat o moschee şiită în regiunea Qatif a fost dejucat de forţele de securitate saudite, potrivit postului Al-Arabiya şi a altor surse media saudite, informează Reuters online.

853 afișări
Imaginea articolului Atac terorist care ar fi vizat o moschee şiită, dejucat în Arabia Saudită

Atac terorist care ar fi vizat o moschee şiită, dejucat în Arabia Saudită (Imagine: Twitter)

Postul de televiziune Al-Arabiya a anunţat că forţele de securitate au împuşcat mortal un bărbat care purta o centură cu explozibili şi au arestat un altul.

Potrivit postului citat, cei doi nu erau cetăţeni saudiţi.

Cotidianul Asharq al-Awsat a confirmat informaţiile, insă a precizat că al doilea atacator a fost rănit în urma unui schimb de focuri cu forţele de securitate.

Arabia Saudită a fost scena mai multor atentate în ultimele luni, multe dintre acestea fiind revendicate de militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic.

Gruparea este ostilă statelor arabe din peninsula Arabă şi încearcă să încurajeze conflictele sectariene între suniţi şi şiiţi pentru a destabiliza şi răsturna guvernele din această regiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici