ATACUL din Barcelona: Autorul atentatului a fost împuşcat mortal. Poliţia confirmă informaţia

Autorul atacului comis pe 17 august în centrul oraşului Barcelona, Younes Abouyaaqoub, a fost împuşcat mortal de agenţi ai forţelor de ordine luni după-amiază, confirmă Poliţia catalană.

4164 afișări
Imaginea articolului ATACUL din Barcelona: Autorul atentatului a fost împuşcat mortal. Poliţia confirmă informaţia

UPDATE: Poliţia confirmă că individul împuşcat mortal este autorul atacului din Barcelona

"Confirmăm că individul împuşcat mortal în incidentul din zona Subirats este Younes Abouyaaqoub, autorul atacului terorist din Barcelona", a comunicat luni seară Poliţia catalană (Mossos d'Esquadra).

Younes Abouyaaquoub, în vârstă de 22 de ani, este considerat a fi şoferul vehiculului care a lovit zeci de persoane, pe 17 august, pe bulevardul La Rambla din Barcelona. După atacul soldat cu 13 morţi şi zeci de răniţi, teroristul a furat un autoturism, omorându-l pe proprietar.

Cincisprezece persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma atentatelor comise pe 17 august în oraşul Barcelona şi în Cambrils (Taragona).

Poliţia catalană (Mossos d’Esquadra) a anunţat anterior că este un "incident în curs" în zona Sant Sadurní d’Anoia (Subirats), la periferia oraşului Barcelona.

Potrivit El Pais, un bărbat care părea să aibă asupra sa o centură explozivă a fost împuşcat.

Surse citate de publicaţia La Vanguardia au declarat că a fost reţinut Younes Abouyaaquoub, şoferul vehiculului care a lovit pietoni pe Bulevardul La Rambla din Barcelona, un atentat soldat cu 15 morţi şi zeci de răniţi. Teroristul a fugit după atentat cu un autoturism, sustras de la un bărbat pe care l-a înjunghiat mortal.

Poliţia confirmă împuşcarea mortală a unui suspect în apropiere de Barcelona

Un individ care avea asupra sa ceea ce părea a fi o centură explozivă a fost împuşcat mortal de poliţie, luni după-amiază, în apropiere de Barcelona, confirmă autorităţile, existând suspiciuni că este vorba de autorul atentatului comis pe Bulevardul La Rambla.

"Persoana suspectă din zona Subirats avea pe corp ceea ce părea a fi o centură explozivă. Individul a fost împuşcat mortal", a comunicat Poliţia catalană (Mossos d'Esquadra).

Surse din cadrul Poliţiei citate de ziarul El Mundo au declarat că individul are semnalmentele autorului atacului comis pe Bulevardul La Rambla din Barcelona, Younes Abouyaaquoub, în vârstă de 22 de ani.

În prezent, echipele pirotehnice utilizează un robot pentru a verifica dacă presupusa centură explozivă de pe corpul suspectului este reală.

Cincisprezece persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma atentatelor comise pe 17 august în oraşul Barcelona şi în Cambrils (Taragona).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici