ATENTAT soldat cu cel puţin patru morţi la baza NATO de la Bagram din Afganistan

Cel puţin patru persoane au decedat, iar alte 14 au fost rănite, în urma unui atentat cu bombă care a avut loc sâmbătă dimineaţa în incinta bazei aeriene NATO de la Bagram şi care a fost revendicat de insurgenţii talibani, relatează The Associated Press.

1537 afișări
Imaginea articolului ATENTAT soldat cu cel puţin patru morţi la baza NATO de la Bagram din Afganistan

ATENTAT soldat cu cel puţin patru morţi la baza NATO de la Bagram din Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Un comunicat al NATO anunţa că atacul a avut loc în jurul orei locale 5.30 (3.00, ora României).

Generalul american John Nicholson a comunicat că deflagraţia a fost cauzată de detonarea unui dispozitiv explozibil, fără a oferi detalii suplimentare.

Insurgenţii talibani au revendicat responsabilitatea pentru atentat, spunând că a fost comis de un atacator sinucigaş aflat în interiorul bazei.

Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor, a afirmat că atacul a fost pregătit timp de patru luni.

Abdul Wahid Sediqqi, un reprezentant al guvernatorului provinciei Parwan, unde se află şi baza aeriană, a declarat pentru The Associated Press că atacul s-a soldat cu patru morţi şi aproximativ 18 răniţi.

Nu există până la această oră informaţii cu privire la naţionalitatea celor ucişi sau răniţi.

Acest atentat survine la doar o zi după ce Consulatul General al Germaniei din oraşul Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, a fost ţinta unui atac terorist cu vehicul-capcană,revendicat de talibani,care a cauzat decesul a cel puţin patru persoane şi rănirea altor aproximativ 115.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici