Australia respinge informaţiile privind posibile fragmente ale zborului MH370 în golful Bengal

Australia a respins, miercuri, afirmaţiile unei companii de exploatare marină, potrivit căreia obiecte depistate în golful Bengal ar putea aparţine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines.

518 afișări
Imaginea articolului Australia respinge informaţiile privind posibile fragmente ale zborului MH370 în golful Bengal

Australia respinge informaţiile privind posibile fragmente ale zborului MH370 în golful Bengal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania GeoResonance, citată de presa malaeziană şi de postul de televiziune australian Seven, afirmă că a reperat posibile fragmente ale avionului la 5.000 de kilometri de zona actuală de căutare.

Marţi, ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, a anunţat că va verifica informaţia, dar centrul de coordonare a căutărilor internaţionale, instalat în Australia, a respins această ipoteză.

"Localizarea MH370 sugerată de informaţiile GeoResonance nu se află în zona de căutare", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul centrului.

"Australia a preluat conducerea căutărilor pe baza informaţiilor obţinute de satelit şi prin alte căi pentru a stabili localizarea avionului dispărut", iar "echipa de căutare internaţională este încrezătoare în faptul că ultima localizare a avionului dispărut se află în partea sud a zonei de căutare", a adăugat el.

Avionul Malaysia Airlines a dispărut la 8 martie, în timp ce se deplasa pe ruta Kuala Lumpur - Beijing, cu 239 de persoane la bord, dintre care o treime chinezi.

Pornind de la calculele privind viteza şi consumul de carburant, coroborate cu datele din satelit, anchetatorii cred că avionul a deviat de la planul de zbor şi s-a scufundat la sud de Oceanul Indian, în largul coastelor de vest ale Australiei, chiar dacă nu a fost găsit niciun element material.

Căutările aeriene au fost oprite, şansele de a găsi fragmente la suprafaţă fiind considerate aproape nule, iar operaţiunile se concentrează de acum pe fundul oceanului, într-un perimetru de circa 56.000 de kilometri pătraţi.

GeoResonance afirmă că a identificat, prin observaţii satelitare şi aeriene, elemente pe fundul golfului Bengal conforme unor piese de aeronavă.

"Am izolat elemente chimice şi obiecte care intră în componenţa unui Boeing 777 (...) precum aluminiu, titan, cupru, aliaje de oţel şi alte materiale", a declarat pentru Seven un reprezentant al companiei, Pavel Kursa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici