Austria va mobiliza militari la frontiera cu Italia, pentru blocarea imigranţilor extracomunitari

Austria intenţionează să mobilizeze militari în zona Brenner, la frontiera cu Italia, pentru a bloca tranzitul imigranţilor extracomunitari spre statele din nord-vestul Europei, afirmă ministrul austriac al Apărării, Peter Doskozil, într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt.

1306 afișări
Imaginea articolului Austria va mobiliza militari la frontiera cu Italia, pentru blocarea imigranţilor extracomunitari

Austria va mobiliza militari la frontiera cu Italia, pentru blocarea imigranţilor extracomunitari (Imagine: Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

"În contextul în care frontierele externe ale Uniunii Europene nu sunt protejate suficient, Austria intenţionează să implementeze, în curând, măsuri stricte de control la frontieră. Acest lucru înseamnă controale în Trecătoarea Brenner, inclusiv prin mobilizarea de militari", a declarat Peter Doskozil.

Militarii pot oferi asistenţă poliţiei de frontieră în gestionarea afluxului de imigranţi, inclusiv în procedurile pentru deportare, a explicat ministrul austriac al Apărării.

Doskozil a reiterat solicitarea Austriei de constituire a unei structuri europene pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

"Doar săptămâna trecută, pe Marea Mediterană au ajuns în Europa circa 5.000 de imigranţi. Când vremea se va îmbunătăţi, numărul imigranţilor va creşte considerabil", a adăugat oficialul austriac.

Atât Austria, cât şi Italia sunt membre ale spaţiului european de liberă circulaţie Schengen.

Austria propune crearea unei forţe auxiliare care să ofere asistenţă Agenţiei UE pentru frontiere (Frontex) în gestionarea afluxului de imigranţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici