Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Austria se opun categoric admiterii Ucrainei în UE - diplomat francez

Germania, Franţa, Olanda, Belgia şi Austria se opun oricărei iniţiative de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană, afirmă diplomatul francez Pierre Vermont într-un interviu acordat ziarului olandez Volksrant.

3426 afișări
Imaginea articolului Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Austria se opun categoric admiterii Ucrainei în UE - diplomat francez

Germania,Franţa,Olanda,Belgia,Austria se opun categoric admiterii Ucrainei în UE -diplomat francez (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit diplomatului francez, citat de site-ul NLtimes.nl, cele cinci state UE se opun introducerii în Acordul de asociere cu Ucraina a oricărei posibilităţi de integrare a acestei ţări în Blocul comunitar.

Pierre Vermont a explicat că problema posibilei aderări a Ucrainei la Uniunea Europeană a fost dezbătută de multe ori, dar rezultatul a fost acelaşi.

"Un grup de ţări - statele baltice, Polonia, Marea Britanie şi Suedia - au vrut să introducă o clauză privind perspectivele aderării Ucrainei la Uniunea Europeană", a explicat diplomatul francez.

"Dar alte ţări - Franţa, Germania, Olanda, Belgia şi Austria - se opun ideii. Refuză să ofere orice promisiuni privind viitorul Ucrainei", a precizat Vermont.

Olanda va organiza pe 6 aprilie un referendum pe tema Acordului de asociere UE-Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici