Autorii atentatelor de la Teheran au fost recrutaţi din Iran de organizaţia teroristă Stat Islamic

Autorii atacurilor teroriste de la Teheran erau iranieni care s-au alăturat reţelei extremiste sunnite Stat Islamic din mai multe regiuni din Iran, a declarat Reza Seifollahi, adjunctul liderului Consiliului Naţional Supream al ţării, informează BBC News online.

1601 afișări
Imaginea articolului Autorii atentatelor de la Teheran au fost recrutaţi din Iran de organizaţia teroristă Stat Islamic

Autorii atentatelor de la Teheran au fost recrutaţi de Stat Islamic din Iran - oficial iranian

Într-un interviu pentru televiziunea de stat, oficialul a declarat că atacatorii "s-au alăturat Daesh (Stat Islamic, n.red.) din o serie de regiuni al Iranului".

Patru atacatori necunoscuţi au deschis focul în incinta clădirii Parlamentului din Teheran, apoi au atacat Mausoleul Ayatollahului Khomeini, fondatorul Republicii Islamice Iran, monument situat la câţiva kilometri de sediul legislativului.

Atacurile au fost comise de combatanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic, conform unui anunţ al agenţiei de ştiri Amaq, afiliată la Stat Islamic. Totodată, doi atentatori sinucigaşi ar fi acţionat în cadrul mausoleului.

Toţi atacatori au fost ucişi în timpul luptelor cu forţele de securitate, iar alte cinci persoane suspectate că ar fi pregătit un al treilea atac au fost reţinute, au anunţat oficiali iranieni.

Gărzile Revoluţionare Iraniene, responsabile cu securitatea în Iran, au anunţat miercuri că Arabia Saudită s-a implicat în atacurile teroriste de la Teheran, în urmă cărora cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar alte 43 au fost rănite, informează.

"Acest atac terorist s-a întâmplat la o săptămână după întrevederea dintre preşedintele american Donald Trump şi liderii saudiţi care susţin terorismul. Faptul că Stat Islamic a revendicat acest atac este o dovadă că Arabia Saudită s-a implicat în atacul brutal", se arată într-un comunicat al forţelor de elită iraniene.

Atât Statele Unite, cât şi Arabia Saudită, principala rivală a Iranului în regiune, au condamnat atacurile teroriste de la Teheran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici