Autorităţile franceze au arestat opt noi persoane în legătură cu atentatul de la Nisa

Autorităţile franceze au arestat alte opt persoane în legătură cu atentatul de la Nisa, soldat cu 86 de morţi şi peste 300 de răniţi, a anunţat Procuratura din Paris, fără să precizeze rolul jucat de suspecţi în planificarea şi comiterea atacului, noteză site-ul postului France24.

363 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze au arestat opt noi persoane în legătură cu atentatul de la Nisa

Autorităţile franceze au arestat opt noi persoane în legătură cu atentatul de la Nisa

Autorităţile au informat că cele opt persoane au fost arestate luni în regiunea Alpes-Maritimes, aceştia fiind de origine franceză şi tunisiană, şi ar fi avut legături cu autorul atacului.

Cel puţin cinci persoane sunt deja vizate de o anchetă preliminară pentru terorism în legătură cu atacul, fiind acuzaţi că ar fi ajutat autorul să obţină un pistol sau l-ar fi sprijinit prin alte mijloace.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, un tunisian ce locuia în Franţa, a intrat cu un camion în mulţimea adunată să celebreze Ziua Franţei, omorând 86 de persoane şi rănind peste 300, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de ordine.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarând că Bouhlel ar fi fost unul dintre "soldaţii" organizaţiei. Autorităţile franceze au afirmat că acesta a fost inspirat de propaganda reţelei teroriste, însă nu au găsit dovezi care să indice o legătură concretă între Bouhlel şi Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici