Bashar al-Assad ar accepta prezenţa militarilor SUA în Siria pentru combaterea terorismului

Mobilizarea de efective militare americane în Siria pentru combaterea terorismului ar fi "binevenită", cu condiţia respectării suveranităţii ţării, afirmă preşedintele Bashar al-Assad într-un interviu acordat site-ului Yahoo News.

3144 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad ar accepta prezenţa militarilor SUA în Siria pentru combaterea terorismului

Bashar al-Assad ar accepta prezenţa militarilor SUA în Siria pentru combaterea terorismului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Mobilizarea de efective militare americane în Siria pentru combaterea terorismului ar fi "binevenită", cu condiţia respectării suveranităţii ţării, afirmă preşedintele Bashar al-Assad într-un interviu acordat site-ului Yahoo News.

Bashar al-Assad a declarat că ar saluta prezenţa militară americană în Siria pentru distrugerea reţelei teroriste Stat Islamic.

"Dacă militarii americani sunt bine intenţionaţi, bineînţeles că ar fi bineveniţi. Mobilizarea trupelor este parte a cooperării antiteroriste, dar nu se poate vorbi de trimiterea de trupe atât timp cât nu există o poziţie politică clară nu doar împotriva terorismului, ci şi pentru suveranitatea Siriei, pentru menţinerea unităţii Siriei", a afirmat Bashar al-Assad.

"Orice decizie trebuie luată în coordonare cu Administraţia Siriei", a explicat liderul de la Damasc.

La sfârşitul lunii ianuarie, Kremlinul a transmis că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu omologul său american, Donald Trump, despre o "cooperare inedită" în combaterea terorismului în Siria.

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a respins ideea creării unor zone de securitate pentru refugiaţi, o iniţiativă susţinută de omologul său american, Donald Trump. "Nu este deloc o idee realistă. Întreaga noastră ţară trebuie să fie o zonă de securitate. Nu sunt necesare anumite zone de securitate", a declarat Bashar al-Assad.

"Este mult mai viabil, mult mai practic şi mai puţin costisitor să avem stabilitate decât să creăm zone de securitate", a precizat liderul de la Damasc.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici