Benjamin Netanyahu va merge în Germania pentru a discuta cu Angela Merkel despre Iran

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va merge în Germania până la sfârşitul lui 2012 pentru a discuta cu cancelarul Angela Merkel despre dosarul nuclear iranian, a declarat marţi un responsabil israelian.

602 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu va merge în Germania pentru a discuta cu Angela Merkel despre Iran

Benjamin Netanyahu va merge în Germania pentru a discuta cu Angela Merkel despre Iran (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Vizita se înscrie în cadrul întâlnirilor anuale dintre miniştri ai Guvernului israelian şi ai celui german. Ultima întrevedere de acest gen a avut loc anul trecut la Ierusalim, cea precedentă desfăşurându-se la Berlin, în 2010, a amintit responsabilul israelian, care a cerut să-i fie păstrat anonimatul.

"Dosarul nuclear iranian va constitui unul dintre subiectele ce vor fi abordate de premier şi de ministrul Afacerilor Externe (Avigdor Lieberman) în timpul întâlnirilor", a adăugat responsabilul.

Postul public de radio a afirmat că, în timpul vizitei sale la Berlin, Netanyahu va încerca să convingă Germania, dar şi pe europeni să stabilească "o linie roşie" în ceea ce priveşte programul nuclear iranian.

Israelul şi ţările occidentale sunt îngrijorate din cauza programului nuclear iranian, temându-se, în pofida dezminţirilor Teheranului, ca acesta să nu ascundă o componentă militară, fapt pe care Israelul îl consideră o ameninţare pentru existenţa sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici