Bilanţul economic al Rusiei, de la venirea lui Putin la putere: Creşterea economică, mai solidă şi mai stabilă în Rusia decât în Europa

Premierul rus, Vladimir Putin, a prezentat bilanţul economic de la venirea sa la putere, în anul 2000, subliniind că Rusia a cunoscut o creştere economică "mai stabilă" şi mai solidă decât a multor state din Uniunea Europeană.

424 afișări
Imaginea articolului Bilanţul economic al Rusiei, de la venirea lui Putin la putere: Creşterea economică, mai solidă şi mai stabilă în Rusia decât în Europa

Bilanţul economic al Rusiei, de la venirea lui Putin la putere: Creşterea economică, mai solidă şi mai stabilă în Rusia decât în Europa (Imagine: Shutterstock)

"Noi avem momentan câţiva indicatori economici mai buni şi mai stabili" decât în statele europene, a declarat Putin într-o emisiune televizată de întrebări şi răspunsuri.

"Anul acesta, creşterea Produsului Intern Brut va fi de 4,2-4,5 la sută", a indicat premierul, adăugând că "în Europa, acesta atinge 1-1,2 la sută, iar anul viitor va fi în jurul valorii zero pentru unii".

"Câteva state se pregătesc să intre în recesiune", indică Putin, considerând însă că "acesta nu e un motiv de bucurie" pentru că ar putea exista repercusiuni asupra economiei ruse.

Vladimir Putin, viitor candidat la prezidenţialele din 2012, a subliniat nivelul record al inflaţiei, în 2011, ce ar trebui să atingă "şase şi ceva la sută", faţă de începutul anului 2000 când era de 30 la sută.

Un alt aspect prezentat de Putin este acela al datoriei publice "minime" în Rusia, estimată la 10 la sută din PIB. "În Grecia, ea este de 162 la sută, în Japonia este 200 şi ceva la sută", a menţionat el.

Această sesiune de întrebări-răspunsuri, între premier şi populaţia rusă, are loc în momentul în care autorităţile se confruntă cu un val de proteste, fără precedent în Rusia, faţă de scrutinul legislativ din 4 decembrie, câştigat, în condiţii "controversate", de partidul condus de Putin, Rusia Unită, cu 50 la sută din voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici