Bilanţul victimelor dublului atentat din Irak a ajuns la 250 de morţi

Bilanţul dublului atentat care a avut loc la Bagdad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a ajuns la 250 de morţi, a anunţat Ministerul irakian al Sănătăţii, acesta fiind cel mai sângeros atentat înregistrat în capitala irakiană de la intervenţia americană din 2003, relatează BBC News online.

797 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor dublului atentat din Irak a ajuns la 250 de morţi

Bilanţul victimelor dublului atentat din Irak a ajuns la 250 de morţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Bilanţul anterior al dublului atentat care a avut loc la Bagdad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, era de 147 de morţi, peste 200 de răniţi şi 35 de persoane dispărute.

Primul atac, soldat cu cele mai multe victime şi revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, a avut loc la miezul nopţii în districtul comercial Karrada, unde a fost detonat un camion frigorific, în timp ce locuitorii sărbătoreau Ramadanul.

Gruparea teroristă Stat Islamic a susţinut că a fost vorba despre un atac sinucigaş.

Un al doilea dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului a fost detonat într-o piaţă din districtul şiit al-Shaab, situat în nordul capitalei irakiene.

Prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a vizitat zona în cursul zilei de duminică, dar a fost întâmpinat de proteste furioase, relatează BBC News online.

Guvernul a anunţat ulterior decretarea a trei zile de doliu naţional, adăugând că premierul Abadi înţelege furia cetăţenilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici